Un tablou de Pissaro, vandut la Londra pentru 24 de milioane de euro. Vezi cum arata

Joi, 06 Februarie 2014, ora 10:31
1514 citiri
Un tablou de Pissaro, vandut la Londra pentru 24 de milioane de euro. Vezi cum arata

Tabloul 'Boulevard Montmartre, Matinee de Printemps' al pictorului impresionist Camille Pissaro s-a vandut miercuri, la o licitatie organizata la Londra, cu 19,9 milioane de lire sterline (24 milioane de euro), de aproape cinci ori mai mult decat suma incasata la vanzarea precedenta, relateaza AFP.

Pictata in 1897, opera constituie una din cele mai importante picturi impresioniste vandute la licitatie in ultimii zece ani, se arata in catalogul casei de licitatii Sotheby's din capitala britanica.

Sursa foto: Art Antiques Ireland

Tabloul reprezinta o scena de primavara din Paris si i-a apartinut initial unui industrias evreu, Max Silbergerg, care locuia la Wroclav (Polonia). In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost silit sa predea nazistilor toata colectia sa de opere de arta. Silbergerg a murit intr-un lagar de concentrare, iar tabloul a fost restituit familiei in anul 2000.

La licitatia de miercuri s-a mai vandut o pictura de Van Gogh, 'Omul este pe mare', adjudecata cu 16,9 milioane de lire sterline (20,37 milioane de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tablou licitatie, #tablou pret, #pret record, #record licitatie , #Licitatii arta