Aproape 90.000 de vizitatori la Expozitia "The Human Body"

Luni, 05 August 2013, ora 13:58
2054 citiri
Aproape 90.000 de vizitatori la Expozitia "The Human Body"

Expozitia "The Human Body", gazduita de Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", a fost vizitata de un numar de 88.600 de persoane.

Potrivit organizatorilor, 2.600 de vizitatori au trecut pragul expozitiei "The Human Body" in ultimul weekend, acestia alaturandu-se celor peste 86.000 de persoane, care au vizitat expozitia de la deschidere si pana vinerea trecuta. Dintre acestia, peste 9. 000 au fost elevi cu varstele intre 7 si 18 ani.

Cifra a fost apreciata de Eventim drept un record absolut de vizitatori pentru circuitul muzeal roman, scrie Agerpres.

Directorul general al Muzeului Antipa, acad. dr. Dumitru Murariu, a afirmat ca expozitia a insemnat "aducerea in atentia publicului a numelui institutiei".

"A fost un punct de atractie. Este ceea ce asteptau vizitatorii", a declarat, luni, pentru Agerpres, acad. Murariu, precizand ca expozitia a fost gazduita la propunerea unor romani care au vizitat-o in strainatate.

Ce castiguri a adus expozitia

Tinand cont ca tarifele de intrare la expozitie s-au regasit in intervalul 30 de lei/ persoana (de marti pana vineri, pentru grupuri mai mari de 10 copii) si 60 de lei de persoana (in weekend, pentru adulti), un calcul simplu arata ca Muzeul Antipa a incasat, in total, in cele patru luni si jumatate cat a durat expozitia, intre 2.658.000 lei 5.136.000 lei, adica intre 600.000 si 1.200.000 de euro.

Expozitia "The Human Body" a prezentat peste 200 de exponate - corpuri umane reale (integrale sau sectiuni) care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza.

Initial se programase ca expozitia sa fie deschisa publicului din 22 martie pana pe 30 iunie, insa organizatorii au decis sa prelungeasca programul pana pe 4 august.

Exponatele au fascinat peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vizitatori expozitie Human Body, #vizitatori Muzeu Antipa, #Human Body Muzeu Antipa, #incasari expozitie Human Body, #venituri Antipa , #Muzee