Francezii vor construi un parc de distractii, in onoarea lui Napoleon Bonaparte

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 20:05
3033 citiri
Francezii vor construi un parc de distractii, in onoarea lui Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte, cel mai celebru personaj istoric francez, nu are inca un muzeu al sau, de aceea francezii s-au gandit sa-i dedice un intreg parc de distractii, care sa reconstituie faptele sale istorice.

Investitia pentru realizarea acestui parc se ridica la 180 de milioane de lire si va crea 3.000 de joburi, scrie Dailymail.co.uk.

Parcul, poreclit "Napoleonland" urmeaza sa fie construit pe locurile unde s-a dat batalia de la Montereau in 1814, unde Napoleon i-a invins pe austrieci, in Montereau-Fault-Yonne, in apropierea Parisului.

Parcul isi doreste sa retraseze toate marile batalii ale lui Napoleon, inclusiv cele din care a iesit infrant, inclusiv Waterloo, iar vizitatorii vor putea chiar lua parte la reconstituiri ale luptelor.

De asemenea, planurile prevad ca in interiorul parcului sa se construiasca si un hotel, un muzeu, magazine si restaurante.

Politicianul frances, Yves Jego, unul din sustinatorii proiectului, spera ca lucrarile de constructie sa inceapa in 2014, pentru ca in 2017 sa fie inaugurat.

#Napoleon Bonaparte muzeu, #parc distractii Paris, #parc distractii Napoleon , #Muzee