Luvrul, inchis din cauza hotilor de buzunare

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 18:12
1995 citiri
Luvrul, inchis din cauza hotilor de buzunare

Muzeul Luvru, unul din cele mai mari din lume, a fost inchis miercuri din cauza unei greve a angajatilor, depasiti de problema hotilor de buzunare, care fura atat de la ei, cat si de la vizitatori.

Potrivit conducerii muzeului, care a depus plangere la Parchetul de la Paris in decembrie 2012 si a cerut interventia politiei pentru a stopa problema din ce in ce mai mare a hotilor de buzunare, "200 de agenti si-au exercitat dreptul lor la greva miercuri", relateaza AFP.

"Serviciile justitiei si politiei sunt mobilizate", a declarat un purtator de cuvant al conducerii Luvrului pentru agentia de presa franceza, mentionand organizarea unor "reuniuni de lucru" cu scopul de a pune la punct un dispozitiv de securitate adaptat la problema hotilor de buzunare.

Angajatii muzeului se plang ca autoritatile nu au luat nicio masura

Potrivit unei delegate din partea sindicatului SUD, Christelle Guyader, agentii "vin uneori cu teama la serviciu pentru ca se confrunta cu bande organizate de hoti de buzunare, care sunt din ce in ce mai agresivi si printre care se numara si minori, care intra gratuit la muzeu si care, chiar si daca sunt arestati de politie, revin cateva zile mai tarziu".

Mai multi agenti sustin ca sunt victime ale "insultelor, amenintarilor si loviturilor" din partea acestor bande, care fura si de la vizitatori. Ei au precizat ca au depus plangere in repetate randuri, insa autoritatile nu au facut nimic.

"Au existat mereu hoti de buzunare la Luvru si in punctele turistice din centrul Parisului, insa de un an si jumatate, ei sunt din ce in ce mai agresivi, sunt organizati in bande, iar modul lor de operare este perfectionat. Nimic nu ii opreste", subliniaza Sophie Aguirre, supraveghetor in muzeu si membru sindical.

Circa o suta de agenti s-au adunat in fata Ministerului Culturii, unde o delegatie a acestora era primita miercuri la pranz.

Muzeul Luvru primeste zece milioane de vizitatori pe an si angajeaza in jur de o mie de agenti, din care sunt prezenti, in medie, 470 in fiecare zi, potrivit conducerii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva Luvru, #inchidere muzeu Luvru, #hoti buzunare Luvru, #bande hoti Paris , #Muzee