Muzeul Antipa are un nou site

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:58
1531 citiri
Muzeul Antipa are un nou site

Muzeul National "Grigore Antipa" din Bucuresti si-a lansat site-ul oficial intr-o noua formula, cu ocazia implinirii a 104 ani de la deschiderea institutiei in actualul sediu.

Muzeul National de Istorie Naturala si-a reconfigurat site-ul oficial, www.antipa.ro - cu ocazia implinirii a 104 ani de la deschiderea institutiei, in acest sediu, de Grigore Antipa -, oferind viitorilor vizitatori si pasionatilor de istorie naturala o formula mai moderna de a accesa online informatiile despre muzeu.

Site-ul, realizat pro bono de agentia The Geeks, se doreste a fi o platforma de accesare a informatiilor despre istoricul muzeului, expozitia permanenta, evenimentele si programele educationale, tarifele si programul de vizitare, cu un aspect proaspat si modern, ca o noua etapa din campania de imagine "La Antipa, natura intalneste tehnologia", creata de sponsorul traditional al muzeului, compania de publicitate Leo Burnett.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente in ianuarie 2009 si redeschis pe 17 septembrie anul trecut. Valoarea lucrarilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro (10,9 milioane de euro fara TVA), fiind acoperita in cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National, dar si prin fonduri structurale (600.000 de euro).

Exemplarele de animale naturalizate sunt expuse in mediul lor natural recreat, in diorame noi, alaturi de proiectii de film ilustrative, iar publicul poate afla informatii despre fiecare specie cu ajutorul info touch-urilor.

Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc in prezenta regelui Carol I, a printului Ferdinand si a printesei Maria, pe 24 mai 1908. Cu aceasta ocazie au fost deschise pentru vizitare 16 sali, dintre care una cuprindea patru diorame biogeografice, create de Grigore Antipa, printre primele realizate in lume si care, datorita calitatii lor, au servit drept model pentru multe alte muzee din tara si strainatate.

Dioramele din muzeele de stiintele naturii sunt prezentari expozitionale, ecologice si biogeografice, in care speciile de plante si animale sunt montate pe substraturi si in decoruri care imita mediul lor natural de viata.

Actualul patrimoniu al muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. In urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care 2.000 sunt expuse.

#site muzeu Antipa, #istoric muzeu antipa, #muzeu Grigore Antipa , #Muzee