Muzeul Prado, deschis zilnic pentru a face fata crizei

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 19:31
3147 citiri
Muzeul Prado, deschis zilnic pentru a face fata crizei

Celebrul muzeu Prado, din Madrid, va fi deschis zilnic, conducerea sperand sa compenseze astfel reducerea cu sase milioane de euro a finantarii sale de functionare, in cadrul economiilor publice stabilite de guvernul spaniol.

Prado, unde se afla capodopere ale unor pictori ca Francisco Goya sau Diego Velasquez, precum si de Rembrandt, Rubens sau El Greco, administreaza un buget de 42 de milioane de euro, dintre care jumatate provine din subventii publice, informeaza 20minutes.fr.

Sustinerea statului va scadea insa la 30% din bugetul global pana in 2013, lucru care obliga muzeul sa gaseasca solutii pentru a-si pastra nivelul veniturilor.

"Muzeele sunt afectate e criza fara sa fie ele insele in criza", a spus muzeograful Miguel Zugaza, amintind ca Prado a avut in 2011 un numar record de vizitatori - 2,9 milioane. Prin hotararea de a fi deschis zilnic, Muzeul Prado urmeaza exemplul National Gallery din Londra si pe al Rijksmuseum din Amsterdam. Aceasta masura ar urma sa aduca anual venituri suplimentare de 1,5 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muzeul Prado, #criza spania, #buget muzeu, #Prado criza, #Prado deschis , #Muzee