Primul Muzeu de Street Art in aer liber din Romania, deschis publicului de luni

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 09:12
2409 citiri
Primul Muzeu de Street Art in aer liber din Romania, deschis publicului de luni
Arta urbana ia avant in Romania. Sursa foto: Adevarul

Primul Muzeu de Street Art in aer liber (Open Air Street Art Museum) din Romania, gazduit de Centrul Pop-Up din Bucuresti - primul centru urban de lifestyle si arta din tara construit din containere maritime, va fi deschis publicului incepand de luni.

Strada Selari numarul 4, din centrul istoric al Bucurestiului, devine astfel destinatia numarul 1 in materie de arta urbana si entertainment, la Pop-Up Urban Lifestyle Centre, se mentioneaza intr-un comunicat de presa citat de Mediafax.

De la originalitatea constructiei pana la destinatia sa finala, Centrul Pop-Up isi propune sa aduca impreuna, in acelasi spatiu, diversitatea vietii si a artei urbane contemporane. Fiecare container din care se compune centrul va descrie, ca intr-un puzzle, punctele de interes pentru oricine se recunoaste in profilul locuitorului urban: branduri cunoscute de lifestyle, magazine, spatii interactive si de loisir, dar, mai ales, street art.

Cine sunt artistii expozanti

Protagonistii primului Muzeu de Street Art in aer liber din Romania (Open Air Street Art Museum), initiat si gazduit de Centrul Pop-Up, sunt tineri artisti romani cunoscuti pentru creatiile lor de arta urbana si artisti care lucreaza cu diferite medii si care vad in street art o forma de exprimare puternica si provocatoare.

Alexandru Ciubotariu (nascut in 1979), Ciubi sau Pisica Patrata, este cunoscut pentru lucrarile sale de street art si banda desenata. Celebrul sau personaj, Pisica Patrata, zambeste din cele mai neasteptate colturi din Bucuresti, de pe ziduri, din librarii si spatii de evenimente.

Angela Bontas (nascuta in 1972) este, ca profil artistic, ceea ce se cheama un artist complet. Cu studii de sculptura si scenografie la Universitatea de Arte din Bucuresti, este interesata de pictura, desen, instalatie, ambient si performance.

Kitra ( nascut in 1981) sau Nicu Duta este ilustrator, toydesigner si street artist. A studiat grafica la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Foloseste medii de exprimare diverse, de la tehnologia digitala la pictura, desen si obiect. Creatiile semnate de Kitra aduc in atentie identitatea individului in lumea contemporana.

Alti artisti ale caror lucrari sunt expuse la Muzeul de Arta Urbana sunt: Allan Dalla, Victor Fota, Andrei Vlad Toader, Zoita (pe numele sau complet Delia Oana Calinescu), Ortaku (cu numele real Cornel Cristea), Flavia sau Glappy (Iulian Moldovan).

Conceput ca un "performance in progress", muzeul aduce in fata publicului prospetimea si varietatea de tematica, limbaj si tehnica a artei urbane din Romania. Un fenomen care, fara a parasi strada, isi gaseste un spatiu amplu de manifestare libera in Open Air Street Art Musem.

Incepand de luni, la Open Air Street Art Museum, bucurestenii ii pot descoperi la lucru - sau le pot admira lucrarile - pe cativa dintre artisti romani.

Curatorii Muzeului de Street Art sunt Claudio Scorretti si Irina Ungureanu.

Deschiderea oficiala Pop-Up Urban Lifestyle Centre a avut loc duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Muzeu Street Art Romania, #muzeu arta urbana Bucuresti, #muzeu aer liber Bucuresti, #arta stradaka Bucuresti , #Muzee