Boris Berezovsky, "adevaratul succesor al marilor pianisti rusi" (Gramophone), vine la Festivalul Enescu

Marti, 27 August 2013, ora 14:27
1504 citiri
Boris Berezovsky, "adevaratul succesor al marilor pianisti rusi" (Gramophone), vine la Festivalul Enescu

Festivalul "George Enescu" il aduce pe scena Salii Mari a Palatului pe unul dintre cei mai apreciati pianisti rusi ai momentului, in egala masura iubit si de publicul din Romania: Boris Berezovsky. Acesta va concerta alaturi de Russian National Orchestra sub bagheta dirijorului roman Horia Andreescu, peste exact o luna, pe 26 septembrie.

Este parte din traditia Festivalului sa aduca impreuna, pe aceeasi scena, mari nume ale muzicii straine si ale muzicii romanesti. In prima parte a serii este programat Concertul Nr. 1 pentru Pian si Orchestra in Mi bemol Major S.124, de Franz Liszt, avandu-l ca solist pe Boris Berezovsky.

A doua parte a programului marcheaza, de asemenea, un eveniment extraordinar: alaturi de Russian National Orchestra, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, Corul Filarmonicii "George Enescu", cu Ion Iosif Pruner la pupitru va interpreta Simfonia Nr. 2 de Gustav Mahler. Soliste vor fi celebra soprana Anita Hartig si mezzo-soprana Bernarda Fink.

Boris Berezovsky este unul dintre cei mai apreciati pianisti ai momentului. Dupa debutul sau, in anul 1988, pe scena prestigioasei Wigmore Hall, publicatia "The Times" scria ca are "o virtuozitate incredibila si o forta formidabila".

Doi ani mai tarziu, in 1990, Boris Berezovsky era distins cu Medalia de Aur la una dintre cele mai aclamate competitii din lume: Concursul International Ceaikovski din Moscova.

Astazi, Boris Berezovsky colaboreaza cu unele dintre cele mai importante orchestre din lume si este invitat sa sutina recitaluri in cadrul celor mai cunoscute evenimente de gen, precum seria recitalurilor de pian ale Filarmonicii din, Concertgebow si Royal Festival Hall din Londra, pe mari scene: Theatre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Brussells, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena. In anul 2006, pianistul a fost desemnat Cel mai bun solist al anului in cadrul BBC Music Magazine Awards.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festival George Enescu 2013, #Boris Berezovsky George Enescu, #program festival George Enescu , #Muzica