Concert dedicat celor 100 de ani de relatii diplomatice Romania-Elvetia

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 21:29
1371 citiri
Concert dedicat celor 100 de ani de relatii diplomatice Romania-Elvetia

Ambasada Elvetiei la Bucuresti, in colaborare cu Formatiile Muzicale Radio, organizeaza un concert extraordinar la Sala Radio, dedicat incheierii evenimentelor prilejuite de implinirea a 100 de ani de relatii diplomatice romano-elvetiene, vineri, de la ora 19.00, informeaza un comunicat.

Concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri il va avea ca invitat pe dirijorul elvetian Nicolas Farine, care este in prezent profesor de pian, dirijat si cor la Conservatorul din Neuchatel, profesor de canto la Conservatorul Superior din Geneva si pianist al Nouvel Ensemble Contemporain si al Helvet Quartet.

Solistii concertului de vineri sunt doi cunoscuti muzicieni romani: violonistul Gabriel Croitoru si violoncelistul Marin Cazacu.

Programul va cuprinde "Dublul concert pentru vioara, violoncel si orchestra, op. 102" de J. Brahms, "Rugby", "Pastorale d'ete" si "Pacific 231" de A. Honegger si poemul simfonic "Till Eulenspiegel, op. 28" de R. Strauss.

Cu un parcurs muzical ce a inceput cu studiul pianului si al trompetei, Nicolas Farine a mai studiat dirijat de orchestra, muzicologie, acompaniament, incheindu-si formarea muzicala cu un masterat si studii doctorale. Pasionat de arta dirijorala, a studiat in Canada, Statele Unite ale Americii si Austria, cu Otto-Werner Muller, Charles Bruck si Salvador Mas Conde.

Activitatea sa dirijorala cuprinde concerte sustinute alaturi de Orchestra Filarmonica Sczeczin din Polonia, Ansamblul Simfonic Neuchatel, Orchestrele Filarmonice din Plovdiv si Lviv, Orchestra Conservatorului Superior din Geneva.

A participat la festivalurile MusicFest din Kiev, Contrasts din Lviv si Jardins Musicaux. Desi a dirijat multa muzica simfonica, Nicolas Farine abordeaza si titluri din repertoriul de opera: "Orfeu si Euridice" de Gluck, "Faust" de Gounod, "Bastien si Bastienne" de Mozart etc.

A realizat premierele operelor "Gulliver", "Morceaux de Nuit" de F. Cattin. Nicolas Farine a colaborat cu regizorii Stephan Grogler, Gino Zampieri, Robert Bouvier, Francois Racine, Cedric Dubois, iar alaturi de compozitorul Francois Cattin este director artistic si fondator al Jeune Opera Compagnie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concert sala radio, #concert aniversar relatii Romania Elvetia, #concert Nicolas Farine , #Muzica