Dan Bitman a fost audiat ca martor in dosarul de coruptie al fostului ministru Ridzi

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 20:00
1137 citiri
Dan Bitman a fost audiat ca martor in dosarul de coruptie al fostului ministru Ridzi

Solistul Dan Bitman, a fost audiat, ca martor, in dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, si a declarat ca a fost solicitat personal de fostul demnitar pentru filmarea unui spot si sustinerea unui concert cu ocazia evenimentelor de Ziua Tineretului.

Judecatorii instantei supreme au audiat, vineri, mai multe persoane in acest caz. Intre martori s-a aflat si solistul trupei Holograf, Dan Bitman.

Acesta a aratat in fata judecatorilor ICCJ ca, in luna aprilie 2009, a fost contactat telefonic de fostul ministru Ridzi, care i-a cerut sa-l intalneasca in Parcul IOR din Capitala pentru discutii.

"Ministrul spunea la intalnire ca doreste sa faca un spot filmat intainte de ziua de 2 mai. Am filamt, evident, acel spot, impreuna cu doamna ministru si cu inca o persoana. Nu mi s-a oferit si nu am cerut niciun ban pentru acel spot. A fost ceva voluntar in contextul in care eu mi-am dorit sa sustin actiunea ministerului", a declarat Bitman in fata instantei de judecata.

Acesta a mai aratat in fata judecatorilor ca, ulterior filmarii spotului, a sustinut impreuna cu trupa un concert in cadrul evenimentelor organizate la acea vreme de catre minister.

Intrebat care a fost suma contractului incheiat cu ministerul, Bitman a spus ca nu s-a ocupat in mod direct de negocieri si de perfectarea contractului, persoana insarcinata de catre formatie pentru astfel de activitati fiind George Stirbei, impresarul trupei Holograf.

Bitman a aratat ca suma pentru care trupa a luat parte la evenimentul organizat de minister a fost de 7.500 de euro.

Intrebat de judecatori care a fost numarul estimativ de persoane prezente la acel concert, Bitman a spus ca au fost peste 5.000 de persoane prezente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces ridzi, #bittman , #Muzica