Festivalul Enescu, punte comuna intre Est si Vest - dezbatere la Duminicile Muzicale

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 16:45
1026 citiri
Festivalul Enescu, punte comuna intre Est si Vest - dezbatere la Duminicile Muzicale

Cat de important este ca Romania sa fie aliniata la circuitul international al valorilor? Cum putem sa fim conectati la o piata culturala internationala din ce in ce mai competitiva? Sunt cateva dintre intrebarile la care va raspunde Theodor Paleologu (diplomat, fost Ministru al Culturii) si Cristian Lupes (dirijor) duminica, 28 iulie, de la ora 11.00 la Libraria Humanitas Cismigiu.

Festivalul International "George Enescu" este cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania care aduce fata in fata, pe aceeasi scena, unii dintre cei mai mari muzicieni straini si unii dintre cei mai buni muzicieni romani.

Theodor Paleologu, diplomat si om de cultura, cu experienta marilor evenimente culturale internationale, va vorbi despre directiile pe care Romania le poate urma - prin Festivalul Enescu - pentru a fi prezenta pe harta culturala a lumii.

In cadrul acestei editii a Festivalului, Cristian Lupes va dirija una dintre cele mai bine cotate orchestre din lume, Orchestre National d'Ile de France pe scena Ateneului Roman (14 septembrie).

Solista concertului va fi una dintre cele mai bune violoniste ale momentului la nivel mondial, Alissa Margulis, despre care The Guardian scrie ca "interpreteaza exceptional" si pe care o valorizeaza doi dintre cei mai mari muzicieni ai lumii - "e geniala", spune legendarul Mischa Maisky, in timp ce pianista-fenomen Martha Argerich o numeste "o violinista extrem de talentata".

Discutia va fi urmata de microrecitalul violonistului Paul Raducanu, bursier in programul Tinere talente 2013 al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Acesta va interpreta lucrari de Johann Sebastian Bach si Vasile Filip.

#Dezbatere Festival George Enescu, #dezbatere Duminici Muzicale, #Duminici Muzicale George Enescu , #Muzica