Festivalul International "Alba Jazz" are loc in acest weekend

Joi, 17 Mai 2012, ora 19:10
1718 citiri
Festivalul International "Alba Jazz" are loc in acest weekend

Trupe cunoscute din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Elvetia sau Romania vor fi prezente la acest sfarsit de saptamana la Alba Iulia la prima editie a Festivalului "Alba Jazz", eveniment organizat de Consiliul Judetean (CJ) Alba, cu sprijinul Primariei Municipiului Alba Iulia.

Cu un buget de peste 150.000 de lei, "Alba Jazz" se doreste a fi un eveniment original atat ca profil muzical, axat simultan pe jazz si chitara clasica, cat si ca instrument de marketing pentru judetul Alba, axat pe promovarea cetatii Alba Carolina si a diversitatii culturale.

"In acest festival o sa fie toate culorile acestui gen, de la jazz clasic pana la cover jazz", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, directorul festivalului, Laura Orian, care a adaugat, referindu-se la programul evenimentului, ca "este o combinatie intre concertele cu artisti din zona jazz-ului si cateva concerte de muzica clasica, respectiv de chitara clasica".

Printre formatiile care participa la "Alba Jazz" se numara Portico Quartet din Londra, trupa nominalizata la Premiile Mercury, Alex Sipiagin Quartet, condus de unul din cei mai buni trompetisti ai New York-ului, Duo Joncol, din Elvetia, cu numeroase premii internationale la activ, Katona Twins, aclamat de "Daily Telegraph" ca fiind cel mai bun duo de chitara din lume, Mike Godoroja si Blue Spirit, Trio Zamfirescu si altii.

Festivalul se va desfasura in spatiul Cetatii Alba Carolina, respectiv in Piata Cetatii, Piateta Mihai Viteazul, Muzeul National al Unirii si Ryma. In proximitatea scenelor de spectacol au fost special amenajate si terase de jazz.

#Alba Jazz 2012, #festival jazz Alba , #Muzica