Festivalul International George Enescu provoaca inventivitatea bucurestenilor

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 06:23
1317 citiri
Festivalul International George Enescu provoaca inventivitatea bucurestenilor

Festivalul International George Enescu se extinde odata cu editia din 2013 si lanseaza un nou proiect cultural, care se va desfasura in acelasi timp cu Festivalul: Bucurestiul Creativ.

Prin acesta, Festivalul va transmite public, intre 1 si 28 septembrie 2013, un mesaj despre valorile si creativitatea romanilor, atat in tara, cat si in strainatate.

Bucurestiul Creativ isi propune sa transforme Capitala, prin incurajarea creativitatii, participarii in spatiul public si a valorilor care sudeaza comunitatea, ca raspuns la nemultumirea cotidiana si la campaniile negative care ii vizeaza adesea pe romani.

Spatii din apropierea salilor de concerte in care se va desfasura Festivalul vor fi reinventate prin obiecte de arta urbana, instalatii, expozitii, evenimente de strada, precum si prin participarea publicului larg si printr-o conectare interactiva cu mediul online.

Festivalul lanseaza astfel o invitatie catre companiile, organizatiile neguvernamentale, institutiile de cultura si artistii romani pentru a se alatura in cadrul proiectului cultural cu lucrarile, initiativele sau evenimentele lor si a expune in cele mai vizibile spatii publice ale Bucurestiului.

Proiectele propuse trebuie sa promoveze teme inspirate din Festival si valori care contribuie la un spatiu public care inspira oamenii sa se deschida si sa formeze o comunitate: bine, libertate, responsabilitate, solidaritate, frumos, respect, implicare, participare, creativitate, deschidere, curaj, tenacitate, cooperare, onestitate, corectitudine, comunicare, initiativa, generozitate, compasiune, eleganta, comunitate, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Proiectele pot fi trimise pe adresa office@omavision.ro, cu mentiunea la subiect Bucurestiul Creativ, pana la data de 25 iulie. Propunerile selectate vor fi anuntate de organizatori pana pe data de 10 august, odata cu locul unde vor fi amplasate.

Organizatorii pun la dispozitie un brief de creatie si reguli de participare pe site-ul Festivalului.

Aplicantii isi asigura finantarea propriilor proiecte, in timp ce Festivalul George Enescu va asigura identitatea vizuala a Bucurestiul Creativ, va sustine prin comunicare de presa toate proiectele participante si va da sprijin pentru obtinerea aprobarilor.

In spatiile verzi din jurul principalelor sali de concerte - Ateneul Roman si Sala Mare a Palatului - va fi Gradina Festivalului cu lucrari de arta ale tinerilor artisti, selectati in cadrul Bienalelor de Arta si Design ale Festivalului (E-Bienale).

Piata Festivalului va gazdui pe scena sa concerte si evenimente muzicale.

Spatii publice foarte populare din centrul Bucurestiului (Piata Universitatii, Piata Coltea, Centrul Vechi) vor fi amenajate cu obiecte de arta urbana realizate de diversi actori din spatiul public.

Toate spatiile inedite ale Festivalului, precum si salile de concerte urmeaza sa fie publicate pe o Harta a Festivalului, ce va fi accesibila pe website-ul si aplicatia festivalului, arata organizatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festivalul International George Enescu, #Bucurestiul Creativ, #arta urbana Bucuresti, #proiecte arta urbana , #Muzica