Jacopo Siperi, invitat special la pupitrul dirijoral in Aida lui Verdi, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 10:15
2579 citiri
Jacopo Siperi, invitat special la pupitrul dirijoral in Aida lui Verdi, pe scena Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti / Sebastian Bucur

Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 25 ianuarie 2020, incepand cu ora 18:30, spectacolul "Aida" de Giuseppe Verdi.

Regia poarta semnatura lui Plamen Kartalov, scenografia a fost realizata de catre Viorica Petrovici, iar coregrafia de catre Francisc Valkay. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Jacopo Siperi, in calitate de invitat al primei scene lirice a tarii.

Spectacolul "Aida" de Giuseppe Verdi, pus in scena la Opera Nationala Bucuresti de catre regizorul bulgar Plamen Kartalov, aduce in fata publicului o poveste de dragoste exotica intr-un mod spectaculos, demn de marile montari de opera traditionale.

Plamen Kartalov si scenografa Viorica Petrovici, in colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reusit sa recreeze pe scena cadre de inspiratie istorica, sa reproduca aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca in care se petrece actiunea operei lui Giuseppe Verdi.

(Montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

Spectacolul nu isi propune numai sa prezinte spectatorilor tablouri cu incarcatura istorica, ci si sa le infatiseze o poveste tragica de iubire in care tema principala este dragostea, sub toate formele ei, de la cea dintre un barbat si o femeie la dragostea de patrie, respectul si iubirea fata de parinti.

Temele secundare sunt sacrificiul din iubire, respectul fata de lege si stat, conditia umilitoare a celor infranti si aroganta invingatorilor, invidia si gelozia ca motoare principale pentru actiunile personajului negativ, printesa egipteana Amneris.

Productia de pe scena Operei Nationale Bucuresti slujeste din toate punctele de vedere, prin regie, scenografie si coregrafie, stilul romantic de spectacol de opera, cu eroi pusi in situatii dramatice, cu abundenta de culoare si efecte de lumina, foloseste teatralitatea acestui stil si poate de aceea ramane autentic si verosimil la mai bine de douazeci de ani de la premiera.

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Romania

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Partener de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde

#spectacole Opera Nationala Bucuresti , #Muzica