James Blake a castigat premiul Mercury pentru cel mai bun album britanic

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 20:37
1132 citiri
James Blake a castigat premiul Mercury pentru cel mai bun album britanic
Printre favoriti s-au numarat Laura Mvula, David Bowie si trupa Arctic Monkeys. Sursa Foto:Facebook

Compozitorul si cantaretul britanic de muzica electronica James Blake a castigat premiul Mercury pe 2013, pentru cel de-al doilea album al sau, "Overgrown", miercuri seara, in timpul unei ceremonii care a avut loc la Londra.

Anul acesta, printre ceilalti nominalizati la acest premiu in valoare de 20.000 de lire sterline (23.357 de euro) s-au numarat Laura Mvula, considerata o favorita, David Bowie si trupa Arctic Monkeys, informeaza bbc.co.uk.

Juriul si-a motivat alegerea prin faptul ca muzica lui James Blake este "originala, poetica si tulburatoare, iar acesta compune ca nimeni altul".

Intrebat ulterior cum se simte dupa ce l-a invins pe David Bowie, muzicianul in varsta de 25 de ani a raspuns: "Nu cred ca l-am invins. Multi oameni realizeaza cele mai bune lucruri cand sunt tineri si este intotdeauna o dezamagire daca nu merg mai departe si nu inoveaza in continuare. David Bowie este o sursa de inspiratie pentru cei ca mine".

James Blake, care a studiat pianul clasic si, ulterior, muzica pop la Universitatea Goldsmiths, a mai fost nominalizat la premiul Mercury in 2011, pentru albumul de debut, care ii poarta numele.

#Laura Mvula, #David Bowie, #Arctic Monkeys, #James Blake , #Muzica