Managementul Operei si cel al Operetei se unesc

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 12:07
2367 citiri
Managementul Operei si cel al Operetei se unesc
Foto: jurnalspiritual.eu

Managementul Operei Nationale Bucuresti (ONB) si cel al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" se unesc, insa integritatea lor artistica ramane intacta, potrivit unui comunicat remis de ONB.

Conform sursei citate, in urma adoptarii in data de 25 septembrie 2013 a Hotararii privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1089/2006 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea si functionarea Operei Nationale Bucuresti, managementul celei din urma si cel al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" se unesc, "fara a afecta, insa, integritatea lor artistica", scrie Mediafax.

Totodata, Opera Nationala Bucuresti precizeaza ca, desi Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" isi pierde personalitatea juridica, activitatea sa artistica va continua sub aceeasi forma.

"Structura nou creata va urma, deci, sa functioneze, sub denumirea de Teatrul de Opereta si Musical 'Ion Dacian', cu un colectiv artistic propriu si cu pastrarea continuitatii proiectelor sale specifice", se spune in comunicatul Operei.

otodata, potrivit ONB, Teatrul de Opereta si Musical "Ion Dacian" va functiona in curand intr-un sediu propriu, aflat in prezent in constructie. "Astfel, entitatea va beneficia pentru intaia data in istoria sa de o sala de spectacole care ii apartine, special conceputa si construita cu aceasta destinatie, dupa ce, de-a lungul existentei sale, fie nu a avut deloc sediu, fie si-a desfasurat activitatea in locatii-gazda sau in sedii de conjunctura", se spune in comunicat.

Conform sursei citate, "in termenii functionarii artistice, nu vor exista comasari sau abateri de la specificitatea artistica a vreunuia dintre genuri".

"Modificarile survin doar in ceea ce priveste managementul, atelierele si compartimentele non-artistice (Financiar si Contabilitate, Audit, Producatori Delegati, Juridic, Marketing si Comunicare, Resurse Umane etc.), care se unesc, urmand sa gestioneze in mod centralizat activitatea tuturor sectiunilor artistice ale institutiei reorganizate, in vederea eficientizarii folosirii resurselor si a optimizarii actului artistic", se mai spune in comunicat.

De asemenea, ONB precizeaza ca, in conformitate cu Hotararea Guvernului, noul mod de functionare se va aplica in termen de maximum 30 de zile de la data intrarii acesteia in vigoare.

Executivul a aprobat miercuri, 25 septembrie, Hotararea privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1089/2006 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea si functionarea Operei Nationale Bucuresti.

Guvernul a aprobat aceasta Hotarare prin care Opera Nationala Bucuresti se reorganizeaza ca urmare a fuziunii prin absorbtie cu Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", care isi inceteaza existenta. Conform actului normativ, reorganizarea Operei este necesara si oportuna atat din punct de vedere artistic, din punct de vedere al managementului resurselor si din punctul de vedere al imaginii acestor institutii.

La jumatatea lunii septembrie, Ministerul Culturii a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare potrivit caruia Teatrul de Opereta "Ion Dacian", Centrul National al Dansului Bucuresti, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" si Teatrul de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta urmau sa fie desfiintate si reorganizate in subordinea Operei Nationale Bucuresti.

Ulterior, initiatorii proiectului au renuntat la aducerea in subordinea Operei Nationale Bucuresti a Centrului National al Dansului Bucuresti, a Centrului National de Arta "Tinerimea Romana" si a Teatrului de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta. Acest lucru s-a intamplat ca urmare a solicitarilor venite din partea unor artisti, dar si a reprezentantilor Centrului National al Dansului Bucuresti, Centrului National de Arta "Tinerimea Romana" si a Teatrului de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta.

#management Opera Bucuresti, #opera nationala bucuresti, #management Opera Opereta , #Muzica