O noapte cat un festival: Rocanotherworld vine la Bucuresti cu o experienta unica

Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 16:21
2748 citiri
O noapte cat un festival: Rocanotherworld vine la Bucuresti cu o experienta unica

Rocanotherworld coboara de pe partia din Iasi si aterizeaza pe 28 noiembrie 2019, de la orele 18:00, la Bucuresti, in Expirat. O manifestare-pilot, un festival de-o noapte, un experiment binevenit si un demers curios care isi propune sa angreneze publicul bucurestean in spiritul inimos al festivalului iesean.

Rocanotherworld este dedicat comunitatii ca un simbol al celebrarii creativitatii, al sufletelor libere si altruiste, iar toate activitatile sunt conturate in jurul conceptului de sharing.

Intre obiectivele festivalului se numara sustinerea artistilor din diverse sfere de activitate, cat si atragerea atentiei asupra problemele actuale ale societatii si sporirea implicarii comunitatii in rezolvarea sustenabila a acestora.

Robert si familia lui au nevoie de ajutor ca sa se mute in casa noua de Craciun

Cauza evenimentului din 28 noiembrie reprezinta finalizarea casei pentru Robert si familia lui, un copil din Iasi cu boala Duchenne, care va fi dat afara in luna decembrie din ghetoul in care locuieste in prezent. Aceasta manifestare este realizata in parteneriat cu Casa Share.

Bogdan Tanase, fondatorul Casei Share, alaturi de fratii sai, a donat casa parinteasca si a strans finantele necesare renovarii acesteia prin organizarea unor campanii de strangere de fonduri in perioada octombrie - noiembrie.

Evenimentul de la Expirat continua linia de strangere de fonduri, astfel ca banii proveniti din vanzarea biletelor vor fi donati catre Casa Share.

De acesti bani este nevoie pentru realizarea tencuielii din interior, achizitionarea instalatiilor sanitare si termice, mobilei si a unui carut rulant electric, toate acestea reprezentand ultimele lucruri necesare familiei lui Robert pentru a se muta in noua lor casa inainte de Craciun.

Artistii care se alatura cauzei evenimentului si alcatuiesc line-up-ul serii sunt D-L Goe, We Singing Colors, Pistol cu Capse.

Biletele, reprezentand donatia pentru sustinerea cauzei evenimentului, pot fi achizitionate atat in avans, cat si in seara respectiva.

"Suntem onorati sa vedem interesul din ce in ce mai mare al artistilor care concerteaza pe scena Rocanotherworld. Energia publicului si sprijinul partenerilor care ni se alatura in demersul nostru lasa o culoare frumoasa in urma, ne dau forta sa fim mai curiosi, mai diferiti si mai deschisi catre ceilalti, de la editie la editie.

De aceasta data, prin mutarea pentru o seara a festivalului la Bucuresti vrem sa ajutam o familie din Iasi, pentru care, impreuna cu partenerii de la Casa Share, construim o locuinta.

Comunitatea locala din Iasi si nu numai are nevoie de implicarea noastra, a tuturor si suntem convinsi ca prin fiecare gest de bunatate suntem mai aproape de o lume mai buna", declara Patricia Butucel, Director al Festivalului Rocanotherworld.

Publicul bucurestean este invitat joi, de la orele 18:00, in Expirat (Str. Constantin Istrati 1), Halele Carol, Sala Compresoarelor, sa cunoasca echipa festivalului si sa aduca laolalta energiile creative, alaturi de artistii invitati.

Anul acesta, la a patra editie Rocanotherworld au participat peste 40.000 de oameni, s-au implicat peste 140 de voluntari, iar pe cele patru scene au performat 96 de trupe si DJ.

S-au organizat sase dezbateri pe teme culturale, cu invitati din intreaga tara. Fondul artistilor Rocanotherworld a finantat doua proiecte de sculptura, aflate in prezent in Parcul Expozitiei din Iasi.

Despre Festivalul Rocanotherworld

Rocanotherworld este un festival de arta, muzica si gastronomie organizat la Iasi in memoriam Ioan Dan Niculescu, zis si "Roca". Valorile promovate sunt inspirate din viata si felul sau de a fi: curios, diferit si pentru ceilalti.

In 2019, Rocanotherworld a ajuns la a patra editie si a strans peste 40.000 de oameni dornici sa impartaseasca viziunea festivalului si sa contribuie la cauzele sustinute.

Fiecare eveniment militeaza pentru o cauza sociala, astfel ca fondurile stranse sunt directionate catre acestea. Prin intermediul festivalului, organizatorii isi doresc sa se implice cat mai mult in comunitate si sa sprijine diverse cauze, persoane aflate in nevoie si nu numai.

Organizatori: Asociatia Industrii Creative, Showberry

Parteneri: Expirat, Casa Share

Parteneri media: Radio Guerrilla

#BeCurious #BeDifferent #BeForOthers

#Rocanotherworld Expirat, #CASA SHARE , #Muzica