O vioara Stadivarius furata de la Londra a fost gasita intacta in Marea Britanie

Marti, 30 Iulie 2013, ora 16:10
1272 citiri
O vioara Stadivarius furata de la Londra a fost gasita intacta in Marea Britanie

O vioara Stradivarius in valoare de 1,4 milioane de euro, furata in decembrie 2010 la Londra, in timp ce proprietara ei manca un sandwich, a fost gasita in Marea Britanie in stare perfecta, a anuntat marti politia, preluata de AFP.

Hotii au furat pretioasa vioara din 1696 si doua arcusuri de 78.000 euro cand muziciana de origine coreeana Min-Jin Kym, 35 de ani, manca un sandwich la gara Euston din Londra.

"Cand mi-au anuntat vestea cea buna, nu mi-a venit sa cred. Am trecut de la agonie la extaz...Sunt in al noualea cer", a spus Min-Jin Kym. "Ma gandeam mereu la furt si la raspunderea care imi revenea. Am cantat la acest instrument din adolescenta, este o parte a indentitatii mele", a adaugat ea.

Vioara, fabricata de legendarul Antonio Stradivarius, a fost gasita in cutia ei, in stare perfecta, pe o proprietate din centrul Angliei. Ancheta a fost "lunga si foarte complexa", a declarat inspectorul Simon Taylor, insistand pe faptul ca "raritatea si specificul" instrumentului "ar fi facut vanzarea extrem de dificila".

Trei persoane au fost gasite in 2011 vinovate de furt, dintre care un adult a primit patru ani si jumatate de inchisoare si un adolescent a fost condamnat la zece luni de inchisoare.

#furt vioara Stradivarius, #vioara Stradivarius regasita, #Stradivarius Min Jin Kym, #vioara Stradivarius Londra , #Muzica