Opera la matineu. Cafea si muzica - Recital in foaierul Operei Nationale Bucuresti

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 12:55
1499 citiri
Opera la matineu. Cafea si muzica - Recital in foaierul Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 16 noiembrie, incepand cu ora 11:00 "Opera la matineu. Cafea si muzica".

Recitalul din foaierul Operei Nationale Bucuresti aduce mai aproape de public solistii primei scene lirice a tarii acompaniati la pian de catre Stefan Iliescu. In program se vor regasi arii celebre din opere din repertoriul curent al Operei Nationale Bucuresti, dar si lucrari importante care se regasesc mai rar in programul teatrelor lirice.

Conceptul cafea si muzica a pornit de la ideea ca opera si cafeaua au la baza povesti de legenda. Un exemplu in acest sens este "Don Giovanni" opera compusa de geniul Wolfgang Amadeus Mozart, bazata pe legenda lui Don Juan si inceputurile utilizarii cafelei sunt invaluite in legenda.

Se spune ca seicul Omar din Mocha, Yemen, care, exilat fiind intr-o pestera, a incercat sa manance din fructele arbustilor de padure aflati in apropiere, dar a descoperit ca sunt amare.

Pentru a le imbunatati gustul, le-a prajit si le-a fiert, preparand o bautura parfumata si revitalizanta care l-a mentinut in viata. Povestea "medicamentului minune" a ajuns la Mocha, Omar fiind rechemat printre oameni si facut sfant.

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Green Power

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas

Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha

Partener de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Observator Cultural, Agerpres, Ziare.com, Business24, Marea Dragoste, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde, Ordinea Zilei

#spectacole Opera Nationala Bucuresti , #Muzica