Palatul de Justitie devine sala de concert in cadrul Festivalului George Enescu

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 15:25
1422 citiri
Palatul de Justitie devine sala de concert in cadrul Festivalului George Enescu

Pinchas Zukerman, unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, impreuna cu Amanda Forsyth si Angela Cheng vor sustine luni, de la ora 20.00, un concert la Palatul de Justitie, o premiera surprinzatoare in lumea judiciara, desfasurata in cadrul Bucurestiului creativ, o adevarata olimpiada culturala care are loc in acelasi timp cu Festivalul "George Enescu" si isi propune sa transforme spatiul public intr-unul al magiei, al creativitatii si al valorii.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Tuca Zbarcea & Asociatii, inscrie, astfel, Palatul de Justitie, un loc cunoscut mai degraba pentru procese, dar in acelasi timp o cladire-simbol din punct de vedere arhitectural, pe harta Bucurestiului Creativ.

"Ideea de a introduce Palatul de Jutitie pe agenda Festivalului George Enescu a pornit de la dorinta noastra de a asocia doua simboluri cu incarcatura puternica, dar foarte diferite ale societatii romanesti: Festivalul Enescu, un proiect de succes in plan national si international, si Justitia care trebuie sa-si recastige increderea societatii romanesti si nu numai", a declarat pentru presa Robert Cazanciuc, Ministrul Justitiei.

Pinchas Zukerman este, de mai bine de patru decenii, un fenomen in lumea muzicii, fiind respectat deopotriva ca violonist, violist, dirijor, pedagog si muzician de camera. De-a lungul anilor, a colaborat cu cele mai mari orchestre ale lumii: Orchestra Filarmonica din Israel, Orchestra Simfonica a Teatrului Maarinsky, Orchestra Monte Carlo, Filarmonica Ceha, Orchestra de Radio Bavareza, Orchestra Festivalului Miyazaki si Orchestra Teatrului San Carlo din Napoli etc.

Nascut in Tel Aviv in 1948, Pinchas Zukerman a ajuns in America in 1962, pentru a studia la prestigioasa Juilliard School. Pinchas Zukerman a primit Medalia Artelor, Premiul Isaac Stern pentru excelenta in domeniul artistic si a fost numit Mentor Rolex. Discografia sa contine peste 100 de titluri si i-a adus 21 de nominalizari la premiile Grammy si doua premii.

"Tineretea se agata de unii oameni... Pinchas Zukerman pare a fi acel virtuoz mereu tanar: cu o ingeniozitate expresiva, o muzicalitate molipsitoare, o tehnica impecabila, lipsita de orice efort. Este mereu o placere sa fii in compania lui muzicala", scria The Los Angeles Times.

#concert Palatul Justitie Enescu, #concert Pinchas Zukerman Enescu, #Palatul Justitie Bucurestiul Creativ , #Muzica