Paul McCartney si Elton John au cantat in onoarea reginei Elizabeth a II-a

Marti, 05 Iunie 2012, ora 11:58
1668 citiri
Paul McCartney si Elton John au cantat in onoarea reginei Elizabeth a II-a

Paul McCartney si Elton John au "inflamat" Londra, luni, cu ocazia concertului spectaculos organizat in fata Palatului Buckingham, care a reunit 250.000 de spectatori, in cea de-a treia zi de festivitati dedicate jubileului de diamant al reginei, afectati totusi de spitalizarea printului Philip.

Elizabeth a II-a, purtand o rochie de culoare aurie si dopuri de protectie in urechi, a asistat la acest concert spectaculos, sustinut timp de peste trei ore de cele mai importante nume din muzica pop si rock britanica si mondiala: Elton John, Stevie Wonder si Paul McCartney, care a reusit sa ii faca sa se ridice de pe scaune pe cei mai tineri membri din familia regala cu piesele sale din repertoriul trupei The Beatles.

Pe scena amenajata in fata Palatului Buckingham si in fata unei "maree umane" care agita in aer celebrul Union Jack, drapelul britanic, cantaretul Robbie William a dat tonul serii de luni, deschizand concertul cu piesa sa "Let Me Entertain You", la asfintitul Soarelui.

Madness a cantat de pe acoperisul Palatului Buckingham

Grupul de ska Madness a facut sa creasca si mai mult nivelul de bunadispozitie, interpretand de pe acoperisul Palatului Buckingham piesa "Our House". In acest timp, fatada palatului se transformase intr-un ecran urias, pe care erau proiectate desene in forma de inima si un urias drapel britanic.

"Un jubileu de diamant este un eveniment unic si special (...) Celebram astazi viata si munca, de 60 de ani, a unei persoane speciale", a declarat pe scena printul Charles, alaturi de mama sa, regina Elizabeth a II-a, vizibil emotionata.

"Singurul lucru trist din aceasta seara este faptul ca tatal meu nu a putut fi aici cu noi pentru ca este bolnav. Daca vom striga destul de tare, va putea probabil sa ne auda si sa se faca bine", a adaugat printul Charles, iar multimea - aproximativ 250.000 de persoane, potrivit organizatorilor - a raspuns la apelul sau, strigand in cor: "Philip, Philip".

Ducele de Edinburgh, in varsta de 90 de ani, a fost internat din cauza unei infectii la vezica urinara, luni dupa-amiaza, la Londra. Casa regala a precizat faptul ca aceasta spitalizare reprezinta "o masura de precautie", insa printul Philip "va ramane sub observatie cateva zile".

Sotul reginei britanice este "foarte dezamagit ca rateaza concertul organizat in cursul serii pentru jubileu si ceremoniile prevazute pentru maine" (marti), a adaugat Palatul Buckingham.

Philip este "aproape la fel de important pentru monarhie ca regina insasi", considera Nigel Hainsworth, care si-a instalat cortul pe strazile din Londra, pentru a fi in primele randuri ale procesiunii regale de marti. "A fost ca o stanca pentru ea", a adaugat tatal sau, John.

Cunoscut pentru energia sa, ducele de Edinburgh a mai fost spitalizat de urgenta in decembrie, pentru o artera coronariana obstructionata, o interventie care l-a impiedicat sa participe la sarbatorile traditionale de Craciun cu familia regala.

Duminica, el a parut totusi in plina forma in timpul paradei nautice de pe Tamisa. Timp de aproape patru ore, in ciuda frigului si a averselor, printul Philip a ramas in picioare, stoic, la fel ca si regina, in varsta de 86 de ani.

Cu putin inainte de concert, Elton John a reactionat in stilul sau, glumind, la anuntul despre absenta ducelui: "el detesta muzica pop, deci probabil este vorba de un truc de-al lui".

La sfarsitul concertului, regina a aprins o flacara inalta de sase metri, una dintre cele 4.200 de felinare care vor forma un lant pornind din insulele Tonga, pana in Malta, trecand prin Kenya, unde tanara Elizabeth a aflat in 1952 de moartea tatalui ei George al VI-lea.

Concertul s-a incheiat prin celebrul "God Save the Queen", cantat de intreaga multime, entuziasmata, si de un foc de artificii spectaculos, deasupra Palatului Buckingham.

#concert Elton John regina, #concert Paul McCartney regina, #jubileul de diamant , #Muzica