"Pianul calator'" cu Horia Mihail ajunge la New York

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 14:06
1397 citiri
"Pianul calator'" cu Horia Mihail ajunge la New York

Muzicianul Horia Mihail va concerta la New York, in perioada 30 aprilie -5 mai 2014, cand proiectul "Pianul calator" va fi prezentat reprezentantilor radiourilor publice europene si americane, invitati pentru Met Broadcasting Day, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR).

ICR New York a programat un prim concert la 2 mai, in sala Auditorium. In cadrul evenimentului va fi lansat CD-ul "Pianul calator - Beethoven" (Editura Casa Radio), de catre Oltea Serban-Parau, muzicolog si critic muzical, doctor in muzicologie, director al Centrului Cultural Media Radio Romania si director artistic al Orchestrelor si Corurilor Radio.

Al doilea eveniment, programat la 4 mai, la Klavier Haus, avandu-l ca protagonist tot pe Horia Mihail, in recital, va fi precedat de o prezentare a proiectului 'Pianul calator' sustinuta de muzicologul Oltea Serban-Parau, potrivit Agerpres.

Programul concertului: W. A. Mozart - Rondo in re major K 485, Fantezia in re minor K 397, Sonata in la major K 331, Rondo in la minor K 511, Fantezia in do minor K 475, Sonata in do minor K 457.

'Pianul calator' nu este doar o metafora, ci o realitate transformata intr-o frumoasa poveste cu muzica de cea mai buna calitate, istorisita de pianistul Horia Mihail intr-o lunga si placuta aventura artistica in zeci de orase din Romania si Republica Moldova. Si pentru ca menirea acestui turneu de amploare consta in bucuria adusa melomanilor, "Pianul calator" va trece oceanul pentru a bucura melomanii newyorkezi, se mai arata in comunicat.

Horia Mihail a sustinut numeroase concerte de pian si muzica de camera in 18 tari de pe patru continente si a concertat alaturi de muzicieni celebri precum Roman Totenberg, Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Peter Zazofsky, Andres Diaz si Nathaniel Rosen. Concertele sale au fost transmise la radio si televiziune in Romania, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. A realizat inregistrari cu Orchestra Nationala Radio din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Horia Mihail Pianul calator, #concert New York Horia Mihail , #Muzica