Prima edititie a Festivalului Sergiu Celibidache, la Bucuresti

Sambata, 24 Martie 2012, ora 10:00
3811 citiri
Prima edititie a Festivalului Sergiu Celibidache, la Bucuresti

Prima editie a Festivalului Sergiu Celibidache, organizata cu ocazia celebrarii a 100 de ani de nasterea marelui dirijor roman, va avea loc la Bucuresti, in perioada 3 mai - 7 iulie, informeaza Fundatia "Sergiu Celibidache".

"UNESCO a declarat 2012 An Sergiu Celibidache, insa eu doresc sa declar 2012 anul muzicii. In acest an pornim o traditie pentru Romania, pentru ca tara noastra, dupa cum imi spunea tatal meu, este o tara cu extrem de mult talent, dar cu sanse reduse de afirmare si de exploatare a lui", a declarat Serge Ioan Celibidache, presedintele Fundatiei "Sergiu Celibidache".

Potrivit organizatorilor, evenimentul, desfasurat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, reuneste o serie de masterclassuri sustinute de artisti instrumentisti de exceptie precum si elevi care si-au dorit sa asimileze tehnicile extraordinare de dirijat ale maestrului, precum Ida Haendel (Vioara), Helmut Nicolai (Muzica de Camera), Dorin Marc (Contrabas), Michael Martin Kofler (Flaut), Rony Rogoff (Vioara) si Enrique Garcia Asensio (Dirijat).

De asemenea, sunt programate mai multe concerte sustinute la Ateneul Roman cu artisti recunoscuti international, fosti elevi ai lui Sergiu Celibidache si orchestre romanesti de prima clasa: Enrique Garcia Asensio, Mark Mast, Markus Theinert, Rony Rogoff, Cristian Mandeal, Ida Haendel, Misha Dacic, Peter Sadlo, Wolfgang Gaag, Dan Grigore, Dorin Marc, German Brass, Henschel Quartett, Orchestra Romana de Tineret, Filarmonica George Enescu, Filarmonica "Moldova" Iasi.

Cu acest prilej va avea loc premiera mondiala a compozitiei "Haz de necaz" a maestrului Sergiu Celibidache.

Evenimentul va mai include o expozitie de fotografie, proiectii de filme si lansari de carte, actiuni menite sa omagieze personalitatea unica a marelui dirijor.

#festival Sergiu Celibidache Bucuresti, #festival Sergiu Celibidache 2012 , #Muzica