Procesul familiei Jackson cu producatorul AEG, la final. Juriul delibereaza

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 15:28
1321 citiri
Procesul familiei Jackson cu producatorul AEG, la final. Juriul delibereaza

Juriul care trebuie sa decida daca organizatorul de concerte AEG datoreaza mai multe sute de milioane de dolari familiei lui Michael Jackson pentru moartea cantaretului si-a inceput deliberarile, joi, la Los Angeles.

Cei sase barbati si cele sase femei din juriu s-au retras sa delibereze, dupa o ultima interventie a avocatului familiei Jackson, Brian Panish, care a acuzat compania AEG ca "a inselat" juriul si ca evita sa isi asume responsabilitatile pe care le are.

Grupul AEG, producatorul turneului pentru care Michael Jackson efectua repetitii intense in momentul mortii sale brutale din 2009, este dat in judecata, fiind acuzat de neglijenta de catre mama si copiii lui Michael Jackson.

Potrivit familiei Jackson, compania AEG ar fi partial responsabila de moartea "regelui muzicii pop", intrucat l-a lasat pe celebrul artist in ingrijirea medicului Conrad Murray, care ispaseste in prezent o condamnare de patru ani de inchisoare pentru omucidere involuntara.

Familia Jackson solicita daune intre 900 milioane de dolari si 1,6 miliarde de dolari, o suma considerata "absurda" de grupul AEG, care afirma ca nu l-a angajat niciodata pe medicul Murray.

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului sau personal Conrad Murray.

#Proces AEG familie Jackson, #producator Michael Jackson, #moarte Michale Jackson, #despagubiri familie Jackson , #Muzica