Spectacol dedicat Zilei Nationale a Romaniei, pe scena Operei Nationale Bucuresti: Oedipe, de George Enescu

Vineri, 30 Noiembrie 2018, ora 14:25
1621 citiri
Spectacol dedicat Zilei Nationale a Romaniei, pe scena Operei Nationale Bucuresti: Oedipe, de George Enescu

Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 1 decembrie, de la ora 18:30, opera "Oedipe", de George Enescu, un spectacol dedicat Zilei Nationale a Romaniei.

Regia poarta semnatura Valentinei Carrasco, decorurile au fost realizate de catre Blanca Anon, costumele de catre Barbara Del Piano, videoul de catre Esterina Zarrillo, iar lighting designul de catre Peter van Praet. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, maestrul de cor este Daniel Jinga, maestrul corului de copii este Smaranda Morgovan; cu participarea Orchestrei, Corului si Ansamblului de Balet al Operei Nationale Bucuresti.

"Imi place aceasta idee - a lui Nietzsche - cum ca zeii sunt precum copiii, care se joaca amuzati cu vietile noastre. Se implica pe ei insisi in acest joc, precum copiii cand sunt concentrati asupra jocului, si se pot razgandi foarte repede, fara nicio explicatie. De aceea vietile noastre pot parea atat de haotice sau lipsite de sens cateodata: ele sunt rezultatul unui joc de copii, irational si proaspat. Cred ca Oedipe - ca noi toti - este o victima a acestui joc. Cumva, cred ca este o usurare faptul ca destinul nostru este in mainile copiilor. Fara gravitate, fara frica. Doar joc", a declarat Valentina Carrasco referitor la productia de pe scena Operei Nationale Bucuresti.

Despre opera Oedipe, principala creatie nationala de gen si totodata singura care se regaseste in repertoriul mai multor teatre de prestigiu din lume, compozitorul George Enescu marturisea:

"Nu mi se cuvine mie sa declar daca Oedipe este sau nu cea mai desavarsita dintre lucrarile mele. Tot ce pot spune este ca, dintre toate, imi este cea mai draga. In primul rand, pentru ca m-a costat luni de munca si ani de neliniste. Apoi, pentru ca am pus in ea tot ce simteam, ce gandeam, in asa fel incat ma contopeam uneori cu eroul meu. Nimeni nu m-ar crede daca as spune in ce stare de exaltare eram gandindu-ma la Oedipe si compunand, nota cu nota, aceasta opera imensa".

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Romania

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas

Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetarie, Sansha

Partener de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, News.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

#spectacole Opera Nationala Bucuresti, #Oedipe George Enescu , #Muzica