Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tenorul bulgar Kamen Chanev, invitat in spectacolul Turandot de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Tenorul bulgar Kamen Chanev, invitat in spectacolul Turandot de pe scena Operei Nationale Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 16 februarie 2019, ora 18:30 opera semi-stage "Turandot" de Giacomo Puccini.

Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de Viorica Petrovici, iar conceptul video de catre Andreea Bitulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Pentru aceasta reprezentatie publicul spectactor il va putea urmari pe tenorul de origine bulgara Kamen Chanev in rolul Calaf, in calitate de invitat al Operei Nationale Bucuresti.

"Turandot" este o opera in trei acte compusa de Giacomo Puccini, pe un libret de
Giuseppe Adami si Renato Simoni, dupa o piesa de Friedrich Schiller, bazata pe un basm persan inclus in colectia lui Carlo Gozzi "1001 de zile" (secolul al XVIII-lea) . Partitura, pe care Puccini a lasat-o neterminata, a fost finalizata de Franco Alfano.

Premiera mondiala a avut loc in data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. In timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a intrerupt spectacolul la momentul din partitura pana unde compusese Puccini si a spus: "in acest moment, maestrul a pus jos pana". Dupa un moment de tacere in sala, de la balcon s-a auzit: "Viva Puccini!" urmat de ovatiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscuta in intreaga lume pentru
"Nessun dorma", aria celebra din actul final intrpretata de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Urmatoarea reprezentatie va avea loc duminica, 10 martie 2019, incepand cu ora 18:30.

Sponsor oficial: Enel Romania
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetarie, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Observator Cultural, Marea Dragoste, Agerpres, News.ro, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 561 ori
Citeste mai multe desprespectacole Opera Nationala Bucuresti