Trupa Queen lanseaza un brand de votca in onoarea lui Freddie Mercury

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 09:37
1457 citiri
Trupa Queen lanseaza un brand de votca in onoarea lui Freddie Mercury

Queen va lansa un brand de votca la 40 de ani de la lansarea cantecului "Killer Queen", in 1974, dar si ca un tribut adus lui Freddie Mercury, un fan la acestei bauturi.

Chitaristul Brian May a vizitat recent fabrica Stoli din Riga, Letonia, unde va fi produsa votca marca "Killer Queen", pentru a superviza lucrul la noua bautura si a descris locul ca fiind "fabrica de ciocolata Willy Wonka pentru adulti", potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

May a declarat ca votca "Killer Queen" este un omagiu potrivit pentru regretatul solist al trupei, Freddie Mercury, despre care a spus: "Freddie iubea votca, obisnuia sa tina mereu la indemana, in turnee, votca la rece. <> este omagiul perfect".

Votca "Killer Queen", care este si numele celui mai recent parfum lansat de cantareata americana Katy Perry, este "distilata de sapte ori folosind un proces vechi si ingenios de filtrare, utilizand nisip de cuart si carbune de mesteacan, cu un proces unic de filtrare in ultima faza", potrivit chitaristului trupei Queen.

"Killer Queen" va fi produsa in editie limitata

Bautura va fi produsa in editie limitata si va fi disponibila in anumite magazine din Marea Britanie incepand cu 17 septembrie.

In vara acestui an, trupa Queen a sustinut un turneu american, avandu-l ca solist pe Adam Lambert, ocupantul locului al doilea in finala emisiunii-concurs "American Idol" din anul 2009.

Queen a lansat 15 albume pana la destramarea sa, in 1991, dupa decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la varsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" si "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat in panteonul rockului si o noua generatie de artisti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters si Muse, revendica influenta trupei Queen.

Concertele in care Freddie Mercury canta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie pentru muzica rock, iar "We Will Rock You", comedia muzicala lansata in 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusa in scena in lumea intreaga si se joaca inca in teatrele londoneze.

#Queen Mercury, #Queen vodca, #Killer Queen , #Muzica