Trupa The Who va lansa un nou album

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 09:07
1154 citiri
Trupa The Who va lansa un nou album
Sursa foto: Billboard

Trupa britanica The Who urmeaza sa lanseze cel de-al 12-lea album de studio, iar formatia a facut public recent primul sau cantec nou dupa o pauza de opt ani.

Solistul trupei The Who, Roger Daltrey, a confirmat ca trupa rock lucreaza la cel de-al 12-lea album de studio, informeaza nme.com, informeaza Mediafax.

The Who a lansat recent piesa "Be Lucky", primul cantec nou din ultimii opt ani, si a fost motivata sa inceapa lucrul la un nou disc dupa ce a realizat o compilatie dedicata celei de-a 50-a aniversari a trupei.

"The Who are un nou disc. Au trecut cincizeci de ani si putem spune ca am trecut testele. Am compus deja un cantec si vom face un album intreg. Este foarte placut", a declarat Roger Daltrey.

"Be Lucky" apare pe albumul aniversar "Who Hits 50"

Cantecul recent lansat de trupa The Who, "Be Lucky", apare pe albumul aniversar "Who Hits 50" si este primul material muzical nou din 2006, cand grupul a lansat discul "Endless Wire".

Trupa va porni intr-un turneu de celebrare a celor 50 de ani de la infiintare, in luna noiembrie, iar cele noua spectacole din Marea Britanie vor contine si cantece din perioada de inceput a grupului cand era cunoscut sub numele The High Numbers.

Trupa The Who a fost infiintata in 1964, in Marea Britanie, iar principalii membri ai sai sunt vocalistul Roger Daltrey, chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle si tobosarul Keith Moon. Grupul este considerat unul dintre cele mai influente din domeniul muzicii rock.

Printre cele mai cunoscute cantece al trupei se numara "I Can't Explain", "My Generation", "Substitute" si "Happy Jack".

In 2001, The Who a primit un premiu Grammy pentru contributia sa la industria muzicala. De asemenea, trupa a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 1990, iar sapte dintre albumele sale au fost incluse in topul revistei Rolling Stone privind 500 cele mai bune albume din toate timpurile.

#the who album, #trupa the who, #lansare album who , #Muzica