Casele de licitatii isi deschid portile: Vezi cat costa tabloul primit cadou de Liz Taylor

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 17:13
2789 citiri
Casele de licitatii isi deschid portile: Vezi cat costa tabloul primit cadou de Liz Taylor

Marile case de licitatii, Christie si Sotheby, isi deschid astazi portile pentru iubitorii de arta. Una din piesele mult-asteptate este tabloul primit de Elizabeth Taylor de ziua ei, pictura a carei pret porneste de la 700.000 de euro.

Printre numeroasele piese care isi vor gasi astazi un proprietar se numara pictura "Maica Domnului ingrijindu-l pe Iisul Hristos" de Hans Memling, cu un pret de pornire intre 6-8 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Artistul este unul dintre cei mai importanti pictori olandezi care au contribuit la dezvoltarea artei alaturi de Hugo van der Goes si Rogier van der Weyden. Pictura este realizata pe panza aurita.

O alta piesa unica in cadrul licitatiei Christie este o pictura de Frans Hals, care i-a apartinut odata lui Elizabeth Taylor.

"Portretul unui domn, Half-Lenght, intr-o haina neagra" este asteptat sa se vand la un pret de 700.000 de dolari sau poate chiar 1 milion. Pictat la inceputul anului 1630, lucrarea a fost un cadu e la tatal actritei, Francis Taylor si odata primit Liz Taylor l-a pus la loc de cinste, deasupra semineului din casa ei din Bel Air.

Imparatul Rudolf al II-lea este portretul realizat de Giuseppe Arcimboldo, la care se estimeaza un pret intre 3-5 milioane de dolari.

La casa de licitatii Sotheby poti licita pentru "Lucretia" un portret realizat de celebrul Lucas Cranach cel Batran. Pictat in jurul anului 1950, tabloul poate fi cumparat cu un pret estimat intre 4-6 milioane de dolari.

#picturi casa licitatii sotheby, #picturi 1950, #picturi casa licitatie christie, #tabloul elizabeth taylor pret , #Pictura