Eric Clapton face profit din arta

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 17:12
1830 citiri
Eric Clapton face profit din arta

Celebrul artist Eric Clapton scoate la vanzare o pictura din colectia sa, realizata de Gerhard Richter, care are o valoare estimata la 20 de milioane de dolari.

Tabloul, realizat in 1994, pictat in ulei pe panza, se numeste "Abstraktes Bild (809-4)" si face parte dintr-o serie de lucrari cumparate de Clapton in 2001 pentru 3,4 milioane de dolari, scrie . In ultimii ani, valoarea operei a crescut de cel putin 20 de ori, scrie Bloomberg.

Realizat predominant cu rosu, albastru inchis si galben, tabloul lui Richter va fi pus in vanzare la licitatia "Frieze Week" a casei Sotheby's din Londra pe 12 octombrie.

Cand Clapton a cumparat tabloul, pretul mediu al unei opere a lui Richter era de aproximativ 462.000 de dolari. Numai anul acesta, operele sale s-au vandut cu un pret mediu de 2,6 milioane de dolari. Conform comerciantilor de opere de arta, artistul german este unul dintre cei mai de succes pictori in viata.

Cel mai scump tablou al artistului a fost vandut in 1993, pentru 21,8 milioane de dolari, in cadrul unei licitatii organizate de Christie's.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzare tablouri scumpe, #Eric Clapton vanzare tablou, #tablou Gerhard Richter , #Pictura