Liciteaza si tu pentru cel mai important tablou de Grigorescu de pe piata!

Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 00:00
7305 citiri
Liciteaza si tu pentru cel mai important tablou de Grigorescu de pe piata!
Foto: Artmark / Nicolae Grigorescu, Tarancute (De la fantana)

Astepti de mult sa pui mana pe un Grigorescu de mare valoare? Daca stii cum sa licitezi, il poti avea acasa de Craciun!

Artmark scoate la licitatie lucrari de exceptie ale pictorilor clasici romani, ca Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu si altii, marti, 20 decembrie, de la ora 19:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Vedeta de necontestat este cea mai importanta pictura a lui Nicolae Grigorescu iesita pana astazi din colectiile private si pusa in vanzare in piata de arta: Tarancute (De la fantana), cu o valoare estimata cuprinsa intre 90.000 si 160.000 de euro.

Opera a apartinut colectiei istorice a sculptorului Constantin Baraschi si a participat la expozitia retrospectiva Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Arta al R.P.R., Bucuresti.

Lucrarea, in curs de clasare in patrimoniul cultural national, este de o valoare artistica exceptionala, iar colectionarul care o pune in vanzare spera ca, date fiind simbolistica nationala si celebritatea iconografiei continute, aceasta va fi achizitionata de un muzeu, pentru a fi expusa publicului larg.

O alta lucrare reprezentativa pentru tematica grigoresciana, prezenta in licitatie, este cea intitulata Care cu boi la amiaza cu o valoare estimata cuprinsa intre 25.000 si 45.000 de euro, tablou provenind din colectia Maria Danciu, sotia artistului.

Licitatia de Iarna, inclusiv o colectie Jules Pascin si secvente din colectiile Lucian Blaga si gen. Constantin Doncea. Editie Aniversara - Artmark 8 ani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grigorescu Tarancute licitatie, #licitatie Iarna Artmark , #Pictura