Muzeul National de Arta invita la descoperirea peisajului autohton

Luni, 13 August 2007, ora 15:18
1080 citiri

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) si Cabinetul de Desene si Gravuri lanseaza o invitatie publicului sa ia parte, in zilele de 18 august, 15 septembrie si 20 octombrie 2007, de la orele 11.00, la vizitele cu ghidaj gratuit din cadrul expozitiei 'Descoperirea peisajului. Inceputurile modernitatii romanesti'.

Expozitia cuprinde, potrivit unui comunicat de presa, remis luni agentiei ROMPRES, 38 de lucrari de grafica prin care sunt evidentiate 'multiplele fatete ale peisajului ca gen pictural si retraseaza un istoric al modului in care au fost abordate spatiul si miscarea in pictura la inceputurile artei moderne romanesti'.

In esenta, expozitia prezinta trecerea de la peisajul de tip academist la cel impresionist, insistand asupra peisajului romantic.

Expozitia ofera publicului ocazia sa admire opere ale unor artisti precum Theodor Aman, Ion Andreescu, Carol Popp de Szathmary, Sava Hentia, Henri Trenk, Ion Georgescu, lucrate in tehnici diverse de acuarela, creion si carbune, se arata in comunicat.

Expozitia este deschisa pana la 4 noiembrie 2007 in Cabinetul de Desene si Gravuri al Galeriei de Arta Romaneasca Moderna.peisaj_andreescu.jpg1.jpg

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.