Record absolut pentru cel mai important Grigorescu de pe piata: 320.000 de euro

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 00:00
6574 citiri
Record absolut pentru cel mai important Grigorescu de pe piata: 320.000 de euro

Cea mai importanta pictura a lui Nicolae Grigorescu iesita pana astazi din colectiile private si pusa in vanzare in piata de arta, Tarancute (De la fantana), a fost vanduta pentru suma record de 320.000 de euro, la o licitatie organizata de casa Artmark.

Valoarea estimata a picturii era cuprinsa intre 90.000 si 160.000 de euro, pana marti, cand a stabilit un record absolut al pietei de arta din Romania si a fost cumparata la licitatie pentru o suma de doua ori mai mare decat estimarea maxima.

Tabloul a facut parte din colectia istorica a sculptorului Constantin Baraschi si a participat la expozitia retrospectiva Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Arta al R.P.R., Bucuresti.

Opera, in curs de clasare in patrimoniul cultural national, este de o valoare artistica exceptionala, fapt dovedit si de interesul manifestat de colectionari in cadrul licitatiei Artmark.

Grigorescu se reintoarce astfel in fruntea topului celor mai bine vanduti artisti in piata de arta din Romania, se arata intr-un comunicat al casei de licitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grigorescu Tarancute licitatie, #licitatie Artmark , #Pictura