Relaxare prin arta: Invata sa pictezi

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 00:00
5298 citiri
Relaxare prin arta: Invata sa pictezi

Arta este un mod de exprimare, dar si de relaxare. Atunci cand iti eliberezi creativitatea, din mana ta pot iesi lucruri minunate, de care te vei mandri mult timp.

Pictura este arta exprimarii personale, iar numeroase cursuri destinate acesteia sunt disponibile pentru cei care vor sa invete lucruri noi. Fie ca deja ai notiuni de baza sau abia acum le descoperi, astfel de cursuri sunt un nou mod de a afla lucruri noi despre tine si despre lucrurile de care esti capabil.

Frumusetea picturii si a artelor vizuale este ca interpretarea fiecaruia este unica, fiind impletita cu experienta, cu reactiile emotionale, cu ideile si creativitatea fiecaruia, garantand astfel unicitatea operei.

Invata sa pictezi

La Artklub, spre exemplu, cursurile de pictura sunt impartite pe mai multe domenii. La inceput, vei studia desenul dupa natura statica, pentru ca apoi sa treci la pictura in acryl si in final, la cea mai grea forma de pictura - in ulei.

De la profesori vei invata detalii de punere in pagina, constructia formei si diverse tehnici, precum folosirea creionului si a carbunelui, dar si a vopselurilor pe diverse tipuri de panze.

Cursurile sunt impartite pe opt module, cate o sedinta pe saptamana, iar pretul unui curs este de 800 de lei.

Si Agora Art Studio ofera cursuri de pictura destinate fiecarui tip de artist. Timp de 11 saptamani cei care vor participa la modului 1, destinat celor care pictura ca pe un hobby, vor invata lucruri noi despre arta, vor desena si vor explora diverse tehnici plastice.

Intr-un al doilea modul poti invata tehnici mai avansate de desen, pe lista temelor practice aflandu-se tehnica colajului, arta si impactul social - moda, emotion painting, dar si un exercitiu practic de realizare de portret.

Pentru cei mai avansati, al treilea modul propune conturarea propriului stil si aprofundarea temelor in functie de sensibilitatea proprie.

Pretul pachetelor este disponibil doar la cerere, iar doritorii trebuie sa se grabeasca, deoarece locurile sunt limitate.

Da Vinci art school este un alt loc unde iti poti dezvolta pasiunea pentru artele vizuale. Cursurile de incepatori propun descoperirea notiunilor elementare ale desenului si picturii, iar sedintele se desfarsoara practic. Pentru 12 saptamani, vei invata teoria artei si tehnici si mijloace folosite de mari pictori.

Atelierele de "Pictura decorativa - Hobby" lasa libertate cursantilor sa lucreze in ritmul si stilul propriu pe teme alese individual. Accentul este pus pe relaxare, lucru foarte important atunci cand practici ceea ce iti place.

Un al treilea tip de curs oferit de Da Vinci Art Club este destinat curentelor artistice. De la expresionism si cubism, la futurism si suprarealism pana la pop art si neoexpresionism, toate vor fi abordate in cadrul sedintelor acestui curs, permitand astfel o cunoastere in profunzime a marilor stiluri artistice.

Pasiunea care costa

Pictura este o pasiune costisitoare, incepand de la banii cheltuiti pe ustensile, vopseluri si panze, pana la cursurile de specializare. Desi pretul difera de la scoala la scoala, facand o medie observam ca trebuie sa scoateti din buzunar cate 100 lei pentru o sedinta, un curs intreg ajungand la peste 800 de lei.

#cursuri pictura, #cursuri arta, #pictura, #amatori pictura , #Pictura