Tablou de Gustav Klimt, gasit intr-un garaj? Autenticitatea operei, in discutie

Luni, 16 Iulie 2012, ora 12:59
3890 citiri
Tablou de Gustav Klimt, gasit intr-un garaj? Autenticitatea operei, in discutie

Un colectionar austriac a anuntat ca a gasit in garajul sau din Linz un tablou disparut vreme de decenii, apartinand lui Gustav Klimt.

Expertii se indoiesc insa ca aceasta lucrare ar purta cu adevarat semnatura marelui artist austriac, scriu luni principalele cotidiene austriece.

Initial, tabloul a fost depozitat in atelierul lui Klimt de pe Sandwirthgasse (Viena).

In 1980, pe parcursul lucrarilor de reconsolidare a cladirii, tabloul a disparut si nu a mai fost vazut pana vineri (13 iunie), cand a fost descoperit in garajul unui colectionar de obiecte de arta din Linz.

Expertii se indoiesc ca aceasta lucrare ii apartine cu adevarat lui Gustav Klimt si o atribuie fratelui acestuia, Ernst Klimt, deoarece au constatat ca acesta a realizat la finele secolului XIX studii pentru acest tablou.

Alfred Weidinger, expert in opera lui Klimt si vicedirector al muzeului Belvedere de la Viena (care se poate mandri cu o vasta colectie de tablouri Gustav Klimt, printre care si faimoasele "Sarutul" si "Judith"), si-a exprimat, prin intermediul postului public de televiziune ORF, dubiile privind autenticitatea tabloului.

"Aceasta lucrare nu are nimic de-a face cu Gustav Klimt", a asigurat Weidinger, exprimandu-si convingerea ca tabloul i-ar apartine lui Ernst Klimt.

Tabloul circular cu diametrul de circa 170 de centimetri infatiseaza un inger cu trompeta.

#Gustav Klimt tablou disparut, #tablou Gustav Klimt, #Gustav Klimt autenticitate tablou , #Pictura