Tablouri celebre aflate in casele miliardarilor

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 00:00
8151 citiri
Tablouri celebre aflate in casele miliardarilor
Tablouri celebre

Secole la rand, cei bogati si faimosi au gravitat in jurul operelor de arta. Chiar si azi, in era masinilor luxoase si a tehnologiei avansate, apogeul bogatiei este existenta unei piese originale atarnata pe peretele casei tale.

Mare parte din operele de arta celebre se afla in muzee, insa nu sunt putini bogatii care au dat bani grei ca aduca muzeul la ei acasa. Iata cateva dintre cele mai cunoscute tablouri din lume pe care le putem gasi in casele bogatilor, conform BusinessInsider.com.

"Printul Baltasar Carlos pe cal"

Aceasta opera de arta magnifica a fost pictata de artistul spaniol Diego Rodriguez de Silva Velazquez in 1936. Faimos pentru piesele sale in perioda contemporanta baroca, acesta avea deseori ca modele figuri europene celebre.

Tabloul care-l infatiseaza pe Printul Baltasar Carlos (1629-1646), fiul lui Filip al-IV-lea, este important si pentru ca viitorul rege a murit la varsta de 17 ani. In acest moment, piesa se afla in casa Ducelui de Westminster.

"Iuda, inapoind cei 30 de arginti"

Aceasta opera timpurie a lui Rembrandt van Rijn este realizata in ulei si ilustreaza utilizarea luminii si a umbrelor. In prezent, face parte dintr-o colectie privata, aflata in Castelul Mulgrave din North Yorkshire.

Opera de arta transmite remuscarea simtita de Iuda dupa tradarea fata de Iisus, in momentul returanarii celor 30 de arginti.

Se spune ca aceasta piesa este printre primele realizate de Rembrandt, in 1629.

"Desiderius Erasmus de Rotterdam"

Acest tablou este unul dintre cele trei portrete ale lui Erasmus pictate de Hans Holbein cel Tanar, fiind si cel mai mare si mai elaborat. Subiectul era un Duce al Renasterii, preot si umanitarian. In prezent, face parte dintr-o colectie privata, aflata in Castelul Penrhyn din Wales.

"Portretul Catrinei Hooghsaet"

Si acest tablou face parte tot dintr-o colectie privata aflata in Castelul Penrhyn din Wales, aflandu-se aici de peste 100 de ani. Datata in 1657, este una dintre operele cele mai apreciate ale lui Rembrandt.

"Sacrificiul lui Isaac"

Aceasta capodopera a lui Caravaggio scoate in evidenta geniul artistic al artei timpurii baroce si este considerata una dintre cele mai pretioase piese ale acestui pictor aflate in "maini" private.

Datata cu aproximatie in anul 1603, infatiseaza momentul in care Abraham este pe cale sa-si sacrifice fiul, pe Isaac, la porunca lui Dumnezeu.

Tabloul face parte din colectia Barbarei Piasecka Johnson din Princeton, New Jersey.

#tablouri celebre, #pictori celebri, #tablouri scumpe, #expozitie arta, #muzee tablou, #opera arta , #Pictura