70 de ani de la capitularea Germaniei - sfarsitul razboiului in care au murit peste 50 de milioane de oameni

Sambata, 09 Mai 2015, ora 10:51
1020 citiri
70 de ani de la capitularea Germaniei - sfarsitul razboiului in care au murit peste 50 de milioane de oameni
Foto: http://waralbum.ru

Cartierul general al generalului american Dwight D. Eisenhower, aflat in orasul francez Reims, avea sa devina locul in care, pe 7 mai 1945, seful armatei germane, generalul-colonel Alfred Jodl si amiralul Hans-Georg von Friedeburg au semnat capitularea neconditionata a Germaniei. Inaltul comandament al armatei germane se obliga sa dea ordin imediat de incetare a oricaror lupte.

La dorinta expresa a conducatorului sovietic I.V. Stalin, in noaptea de 8 spre 9 mai 1945, procesul de capitulare a Germaniei a fost reluat in cartierul general al armatei sovietice din Belin-Karlhorst.

La sfarsitul Primului Razboi Mondial, tratatele de pace, grupate in cadrul "sistemului de la Versailles", au incercat sa reglementeze problemele europene pe baza principiilor nationale. Redusa cu circa 15% din teritoriul sau, atat la Vest, cat si la Est, Germania era cel mai afectat stat din spatiul Europei Centrale.

Nemultumirile germanilor, rivalitatile dintre slavi (cehi, slovaci, polonezi) si ...citeste mai departe despre "70 de ani de la capitularea Germaniei - sfarsitul razboiului in care au murit peste 50 de milioane de oameni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incetare Al Doilea Razboi Mondial, #capitulare Germania , #Stiri Arta