Cine e cumparatorul misterios care a platit 450 milioane de dolari pentru un tablou da Vinci

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 10:02
1630 citiri
Cine e cumparatorul misterios care a platit 450 milioane de dolari pentru un tablou da Vinci
Foto: Arhiva Facebook/Louvre Abu Dhabi

Printul saudit Bader bin Abdullah bin Mohammad Farhan al-Saud este cel care a platit aproape jumatate de miliard de dolari pentru tabloul care urmeaza sa fie expus la Muzeul Luvru din Abu Dhabi.

Noul proprietar al Salvador Mundi este ruda indepartata cu familia printului Mohamad bin Salman, mostenitorul tronului Arabiei Saudite, potrivit The Guardian.

A fost o surpriza pentru multi faptul ca Bander a indraznit sa isi etaleze puterea financiara platind cea mai mare suma cu care a fost vreodata cumparata o opera de arta. Motivul: autoritatile saudite ii urmaresc cu atentie, de ceva vreme, pe marii oameni de afaceri din regat, in incercarea de a-i identifica si pedepsi pe corupti. De curand, 159 de bogatasi, printre care si membri ai familiei regale, au fost retinuti intr-un hotel de cinci stele din Riyadh, acuzati fiind de coruptie. Actiunea a fost instrumentata de Mohamad bin Salman.

Bander nu a fost, pana acum, vizat de nicio ancheta privind coruptia din Arabia Saudita. Dimpotriva, incepand cu luna iulie a acestui an, el este trezorierul unei comisii prestigioase din regat al carei scop este reabilitarea mai multor situri istorice importante, care ar amplifica potentialul turistic al zonei.

Mai exact, comisia propune, inainte de toate, modernizarea regiunii al-Ola, unde se afla un sit cu vestigii din vremea regatului nabatean, unde ar fi trait un profet cunoscut din Coran.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cumparator tablou salvador mundi, #print arab tablou salvador mundi, #luvru Abu Dhabi Leonardo da Vinci, #Leonadro da Vinci print arab , #Stiri Arta