Dancila investeste un miliard de euro in cultura prin ordonanta de urgenta

Joi, 19 Iulie 2018, ora 14:11
1373 citiri
Dancila investeste un miliard de euro in cultura prin ordonanta de urgenta
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Guvernul va aloca un miliard de euro pentru programul de investitii in domeniul culturii, bani care vor fi folositi pentru reabilitarea si modernizarea monumentelor istorice sau construirea unor obiective culturale.

"Discutam in sedinta de astazi si despre programul de investitii in domeniul culturii. Este un domeniu care are nevoie urgenta de finantare multianuala pentru achizitia de imobile monumente istorice si bunuri culturale, construirea de obiective culturale sau realizarea de lucrari de interventie, reabilitare sau modernizare a celor existente", a declarat, joi, Dancila la inceputul sedintei de guvern.

Astfel, Executivul va aloca, printr-o ordonanta de urgenta, un miliard de euro, care sa fie folosita pentru investitii in obiectivele culturale.

"Prin aprobarea unui program clar de investitii putem pune in valoare monumente istorice, biblioteci, muzee, centre culturale, institutii de spetacole sau concerte. Pentru implementarea acestui amplu program de investitii vom pune la dispozitie suma de 1 miliard de euro, in baza careia se pot incheia contracte de finantare multianuale", a precizat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern investiii miliard cultura, #Guvern finantare program cultura , #Stiri Arta