Dati un leu pentru "Cumintenia Pamantului": Statul vine cu o parte din bani, restul trebuie stransi

Joi, 17 Martie 2016, ora 12:44
1004 citiri
Dati un leu pentru "Cumintenia Pamantului": Statul vine cu o parte din bani, restul trebuie stransi
Foto: Realitatea TV

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a transmis, joi, ca a ajuns la un acord cu proprietarii sculpturii "Cumintenia Pamantului" realizata de Constantin Brancusi, care au acceptat sa o vanda pentru suma de 11 milioane de euro.

Statul va pune o parte din acesti bani, mai exact 5 milioane de euro, iar pentru a strange diferenta se va organiza o subscriptie publica.

Mai exact, ministrul a explicat intr-o conferinta de presa ca va demara o campanie de strangere de fonduri pentru cele 6 milioane de euro necesare pentru a achizitiona sculptura. El a facut apel la romanii din tara, dar si la cei din strainatate, precum si la companiile private, pentru a contribui.

Vlad Alexandrescu a sustinut ca aceasta campanie va contribui la imbunatatirea imaginii culturii in tara noastra si va transmite un semnal ca statul roman trebuie sa aiba un rol mai important in sustinerea acestui domeniu.

El a insistat ca toata campania va fi facuta pro bono si a invitat mass-media sa se alature ...citeste mai departe despre "Dati un leu pentru "Cumintenia Pamantului": Statul vine cu o parte din bani, restul trebuie stransi" pe Ziare.com

#Ministrul Culturii Cumintenia Pamantului, #acord Cumintenia Pamantului, #vanzare Cumintenia Pamantului, #pret Cumintenia Pamantului , #Stiri Arta