De ce iubim academiile

Luni, 29 Februarie 2016, ora 11:09
989 citiri
De ce iubim academiile

Recentul scandal legat de o asa-numita Academie de Stiinte ale Securitatii Nationale m-a facut curios. Am vrut sa vad ce intelege publicul larg prin primul termen din lunga insiruire, in conditiile in care urmatorii sunt, in cazul romanesc, o improvizatie periculoasa si nimic mai mult. Iata ce am aflat:

Mai intai, o comparatie: daca academicienii francezi sunt 40 la numar, Academia Romana are 181 de membri. In treacat fie zis, "nemuritorii" francezi primesc cate 3.810 euro pe an, in vreme ce colegii lor de la Bucuresti sunt retribuiti anual cu 36 de mii de lei, adica vreo opt mii de euro de caciula.

Daca numaram si membrii altor institutii de la noi care poarta prestigiosul nume, descoperim ca totalul il depaseste pe cel al parlamentarilor, mult huliti.

Intra aici academiile de "ramura" - de Stiinte medicale, de Stiinte agricole si silvice, de Stiinte tehnice, cea botezata a "Oamenilor de stiinta" si academia de care pomeneam mai sus, initial numita de Stiinte ...citeste mai departe despre "De ce iubim academiile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#invazie academii Romania , #Stiri Arta