Documente care atesta trecutul scolar turbulent al lui John Lennon, scoase la licitatie

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 19:35
1043 citiri
Documente care atesta trecutul scolar turbulent al lui John Lennon, scoase la licitatie
Sursa foto: Facebook

Documente de arhiva care atesta trecutul scolar turbulent al rockerului John Lennon, din cauza caruia acesta era adeseori pedepsit de profesorii sai, vor fi scoase la vanzare in cadrul unei licitatii online, care se va derula intre 22 noiembrie si 1 decembrie.

"Mesteca guma in timpul orelor", "se bate" si "scoate zgomote idioate in timpul examenelor" - sunt doar cateva dintre observatiile notate de profesori in aceste documente de arhiva.

Cele doua pagini dateaza din perioada 1955-1956

Potrivit site-ului de licitatii online TracksAuction.com, cele doua pagini scoase la vanzare, usor ingalbenite de trecerea timpului, dateaza din perioada 1955-1956 si recenzeaza pedepsele primite de John Lennon la varstele de 15 si 16 ani, in perioada in care era elev la Quarry Bank High School din Liverpool, un stabiliment scolar pentru baieti.

Potrivit acestor documente, John Lennon se facea vinovat de "discutii intempestive", "proasta conduita", "lenevie" si chiar "sabotaj". Un profesor i-a reprosat faptul ca nu avea "nici cel mai mic interes" pentru activitatea scolara.

Primul document acopera o perioada cuprinsa intre 19 mai si 23 iunie 1955, iar al doilea se refera la perioada cuprinsa intre 25 noiembrie 1955 si 13 februarie 1956 - in acea zi, turbulentul elev John Lennon a fost pedepsit de trei ori.

Acele pagini, extrase dintr-un catalog, au atras atentia unui angajat al scolii citate, care facea ordine intr-o sala apartinand arhivelor institutiei de invatamant, in anii 1970, potrivit site-ului TracksAuction.com.

Documentele, estimate fiecare intre 2.000 si 3.000 de lire sterline

Documentele, estimate fiecare intre 2.000 de lire sterline si 3.000 de lire sterline (intre 2.400 euro si 3.600 euro), vor fi puse in vanzare online, incepand din 22 noiembrie, alaturi de alte arhive asociate membrilor trupei The Beatles, dintre care un disc "The Beatles" (al noualea album de studio al formatiei britanice, n.r.), a carui coperta este semnata de cei patru membri ai trupei. Licitatia se va incheia pe 1 decembrie.

Paginile scoase la licitatie au fost autentificate de Pete Shotton, prieten din copilarie al muzicianului si autor al cartii "John Lennon: in My Life", au precizat organizatorii licitatiei.

"John Lennon a fost mereu descris ca un elev destul de dificil la scoala", afirma reprezentantii site-ului TracksAuction.com, considerand ca acele pagini "confirma acest fapt sau, mai degraba, arata faptul ca John era un scolar mai rau decat pretindea ca era".

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr si George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.

#Lenon licitatie , #Stiri Arta