Febra aurului a apus. Asteapta la rand febra operelor de arta

Joi, 12 Iunie 2014, ora 10:59
1359 citiri
Febra aurului a apus. Asteapta la rand febra operelor de arta
Foto: Wikipedia

Licitatia operelor de arta contemporana, realizata luna trecuta numai la casa Christie's din New York, a adunat 745 de milioane de dolari, un record absolut pentru aceasta categorie de tranzactii.

Niciunul dintre exponatele purtand semnaturile cele mai prestigioase nu s-a licitat la mai putin de 60 de milioane de dolari, iar cei care impingeau preturile in sus erau colectionarii sositi din Asia, scrie Project Syndicate.

Jocul milioanelor

Nu incape indoiala ca ei au batut atata drum ca sa-si investeasca banii in ceva rentabil si, avand de ales intre actiuni, lingouri de aur sau active imobiliare, au preferat operele de arta.

Caci, daca n-ar fi castigul motivatia, atunci ce altceva poate impinge oamenii sa plateasca zeci de milioane de dolari ca sa intre in posesia unei panze cu cateva dungi colorate, care greu ar emotiona un estet adevarat si cu atat mai putin un simplu om de afaceri?

Anul acesta s-a adjudecat la pretul de 84 milioane dolari o creatie semnata Barnett ...citeste mai departe despre "Febra aurului a apus. Asteapta la rand febra operelor de arta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arta moderna preturi, #arta contemporana preturi, #licitatie arta SUA , #Stiri Arta