Festivalului de Film de la Berlin la cea de-a 57-a editie

Joi, 08 Februarie 2007, ora 15:16
977 citiri

Covorul rosu a fost pregatit pentru sosirea stelelor de cinema care vor participa la cea de-a 57-a editie a Festivalului de Film de la Berlin ce se deschide joi in capitala germana.

Manifestarea, cunoscuta sub denumirea de 'Berlinala', se va desfasura in capitala germana in perioada 8 - 18 februarie si va fi marcata mai ales de ajutoarele financiare acordate de institutiile europene celei de-a saptea arte, potrivit portalului Fenetre sur l'Europe.

Din totalul celor 22 de productii selectionate pentru editia din acest an a festivalului, opt au fost realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Europei si Comisia Europeana, prin fondurile destinate sustinerii productiei audiovizuale europene, 'Eurimages'. Cele opt coproductii reunesc mari realizatori de cinema, producatori si actori din intreaga Europa.

In cadrul Berlinalei va avea loc si premiera mondiala a ultimului film realizat de fratii Taviani, 'Masseria delle allodole' (Ferma ciocarliilor), o adaptare a romanului scriitoarei italiene de origine armeana, Antonia Arslan, care povesteste istoria genocidului in randul armenilor de la inceputul secolului trecut. Pelicula, care va fi prezentata in cadrul sectiunii 'Berlinale Special' este o coproductie italo-hispano-franco-bulgara care a primit din partea 'Eurimages' suma de 650.000 de euro.

Inaugurarea celei de-a 57-a editiia a Berlinalei se va produce in prezenta presedintelui Academiei Europene de Film, Wim Wenders si a comisarului european pentru societate informationala si mass-media, Viviane Reding.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)