Grigore Lese sustine un concert a doua zi de Craciun, la Ateneul Roman

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 19:00
1248 citiri
Grigore Lese sustine un concert a doua zi de Craciun, la Ateneul Roman
Sursa Foto: ro.wikipedia.org

Grigore Lese va sustine un concert in cea de-a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie, la Ateneul Roman, informeaza un comunicat al organizatorilor remis miercuri Agerpres.

Grigore Lese aduce caldura sarbatorilor de Craciun pe scena Ateneului Roman, intr-un concert inedit care cuprinde o serie de colinde deosebite: colinde de gazda, profesionale, de june, de fata, de petit, de dragoste, familiale, satirice, de razboi si prizonierat, cosmogonice, precum si cantece de stea ce vestesc Nasterea Mantuitorului. Propuse spre a deveni Patrimoniu Mondial UNESCO, aceste ritmuri si texte stravechi, unele misterioase, samanice, altele mitoreligioase, cu teme biblice, vor fi dezlegate de cel mai tulburator glas al muzicii traditionale de la noi - Grigore Lese, se arata in comunicat.

Alaturi de el, o ceata de colindatori va aduce colinde venite parca de dincolo de timp si de lume, cu texte despre dulf, despre vidra, despre vanatori rituale in care feciorul invinge leul, unele dintre ele necatalogate de culegerile de specialitate.

Unde pot fi cumparate biletele

Organizat de Emagic, concertul se va desfasura sub patronajul Grupului Humanitas si marcheaza punctul culminant al unui proiect desfasurat de editura, ce a inclus seria de conferinte "Duminicile lui Grigore Lese", la Libraria Humanitas-Kretzulescu, precum si publicarea unei carti a artistului.

Biletele pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro, precum si din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si casa de bilete a Salii Palatului, la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 65, 85, 100, 135, 175 si 250 de lei.

#concert Lese, #concerte Bucuresti , #Stiri Arta