Henri Coanda, numele savantului roman care atragea respectul in intreaga lume

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 13:49
2021 citiri
Henri Coanda, numele savantului roman care atragea respectul in intreaga lume
Foto: Premiile Inovatiei

La 25 noiembrie se implinesc 42 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Henri Coanda, cel al carui nume il poarta astazi aeroportul international al Capitalei, situat in comuna Otopeni, din apropiere.

Henri Coanda s-a nascut in Bucuresti, a copilarit aici, tot aici a mers la scoala si tot aici a trait ultimii ani din viata, pana la cea din urma suflare.

Merita sa insist asupra acestor detalii ca replica la unele enciclopedii straine, care il taxeaza ca "inginer francez, de origina romana", asa cum califica de altfel multe alte mari personalitati ale tarii noaste: Brancusi, George Enescu, Ion Ionescu si altii.

Elixirul vietii

S-a nascut in iunie 1886, ca fiu al generalului Constantin Coanda, tatal unei familii numeroase, ajuns pentru o scurta perioada chiar prim-ministru al Romaniei, imediat dupa Primul Razboi Mondial.

Ca general, a dorit sa-si faca fiul ofiter, pentru ca si acesta sa ajunga, din grad in grad, pana la cel de general. Dupa ce a urmat primele clase de liceu ...citeste mai departe despre "Henri Coanda, numele savantului roman care atragea respectul in intreaga lume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Henri Coanda biografie, #Henri Coanda inventii, #Henri Coanda brevete, #Henri Coanda viata, #Henri Coanda avioane reactie, #Efectul Coanda , #Stiri Arta