Iasi - Capitala Culturala Europeana? O speranta amanata

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 07:18
1351 citiri
Iasi - Capitala Culturala Europeana? O speranta amanata

Recent s-a anuntat ca cele 4 orase care raman in cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 sunt Baia Mare, Cluj, Timisoara si Bucuresti. Vestea nu ne ia prin surprindere. Este o consecventa fireasca a lipsei de viziune care ar fi facut din Iasi un candidat eligibil pe lista scurta.

Acest exercitiu arata ca in cursa pentru Capitala Europeana a Culturii nu conteaza cat de multe resurse are sau nu are orasul tau, ci mai degraba cum le prezinti si cat de atragator sunt impachetate atuurile unui oras candidat.

Ma indoiesc ca Baia Mare are mai multe de povestit sau de oferit decat Iasi, dar nu pot decat sa felicit echipa care a elaborat dosarul de candidatura a orasului Baia Mare.

Miza unui astfel de titlu este esentiala pentru dezvoltarea respectivei regiuni atat inainte, cat si dupa incheierea anului in care orasul isi desfasoara mandatul de Capitala Europeana a Culturii.

Ani buni inainte de evenimentele de deschidere se aloca fonduri enorme pentru investitii ...citeste mai departe despre "Iasi - Capitala Culturala Europeana? O speranta amanata" pe Ziare.com

#capitala culturala europeana, #Iasi capitala europeana cultura , #Stiri Arta