ICR isi inchide filialele din tara la mai putin de un an de la lansare

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 14:31
1166 citiri
ICR isi inchide filialele din tara la mai putin de un an de la lansare

Institutul Cultural Roman (ICR) isi va inchide incepand de vineri filialele din tara, dupa ce acestea au fost infiintate cu mai putin de un an in urma, in octombrie 2012.

La acea data, Andrei Marga, aflat la conducerea institutiei, a demarat un program-pilot de infiintare a unor filiale ICR in provinciile istorice ale Romaniei, ca parte a "efortului de a face activitatea ICR cat mai accesibila celor interesati din intreaga tara". Cu acea ocazie au aparut filiale ale Institutului la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Craiova.

Inchiderea lor a fost decisa ca urmare a unei analize a impactului actiunilor derulate de acestea, de catre Comitetul Director al ICR.

"In urma unei analize a impactului actiunilor derulate de filialele Institutului Cultural Roman din tara, in raport cu misiunea Institutului, cu prioritatile actuale si cu resursele disponibile, Comitetul Director al ICR a decis incheierea acestui program-pilot. In consecinta, incepand cu 31 iulie 2013, filialele ICR din interiorul tarii isi vor inceta activitatea. ICR le multumeste pentru colaborare si pentru efortul depus tuturor celor implicati in acest demers", se arata intr-un comunicat de presa al ICR.

Presedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, declara, in luna iunie, la audierea din comisiile parlamentare reunite de cultura si politica externa dedicata investirii in aceasta functie, ca se va consulta cu specialisti ai ICR privind filialele din tara. El spunea atunci ca menirea principala a institutului trebuie sa fie "exportul".

"Cum spuneam, menirea principala a ICR este exportul. Este adevarat, una din motivatiile pe care le-am auzit despre filialele ICR din tara este ca ar reprezenta un fel de aspiratoare de cultura pe plan local. Am incercat sa ma informez, sa ma uit prin alte locuri cum se intampla si trebuie sa va spun ca nu prea exista. Eu personal nu pornesc pe ideea fixa de a le desfiinta, dar in momentul de fata eu nu le vad utilitatea", afirma Zamfiroiu.

#inchidere filiale ICR Romania, #Marga filiale ICR, #filiale Institutul Cultural Roman, #activitate filiale ICR , #Stiri Arta