In pragul unei revolutii: Gutenberg, Internetul si romanii

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 08:00
1769 citiri
In pragul unei revolutii: Gutenberg, Internetul si romanii
Foto: woodtyper.com

De mai bine de doua secole, revolutiile au inaugurat schimbari politice si sociale radicale. Nici nu trebuie sa ne uitam prea departe pentru a dovedi acest lucru.

Transformarile aduse de miscarile de strada din iarna lui 1989 sunt cel mai bun exemplu in acest sens. Odata interiorizate in imaginarul popular, s-au metamorfozat intr-una din cele mai importante componente ale mythos-ului national postdecembrist.

Insa ceea ce putini stiu este ca noi suntem deja in pragul unei noi revolutii, dar nu a unei revolutii a strazii, ci a gandirii. Progresul si inovatiile tehnologice din ultimele trei decenii au pus temeliile unei noi epoci a comunicarii in masa, care va produce schimbari mult mai profunde in felul in care percepem si ne raportam unii la altii.

Nu putem decat specula efectele acestei revolutii informatice, dar daca trecutul ne ofera o lectie, ele vor fi remarcabile.

Tiparul lui Gutenberg si razboaiele religioase

Trebuie doar sa avem in vedere cat de influent a fost ...citeste mai departe despre "In pragul unei revolutii: Gutenberg, Internetul si romanii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#revolutie tipar Gutenberg, #pasoptisti modernizare Romania, #era digitala Internet Romania , #Stiri Arta