INTERVIU: Abdellatif Kechiche - Un film inseamna un numar incalculabil de detalii

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 09:06
1194 citiri
INTERVIU: Abdellatif Kechiche - Un film inseamna un numar incalculabil de detalii
"Adèle: Capitolele 1 şi 2" a avut premiera în Romania

Abdellatif Kechiche, regizorul recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2013, pentru lungmetrajul "La Vie d'Adele", a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca ii este greu sa analizeze ce inseamna inspiratia, afirmand, totodata, ca filmul inseamna un numar incalculabil de detalii.

Regizorul tunisian Abdellatif Kechiche, unul dintre invitatii speciali ai festivalului Les Films de Cannes a Bucarest (25 - 31 octombrie), a mai spus in acest interviu ca nu era foarte placut ca actor pe platoul de filmare, avand in vedere ca ii placea foarte mult teatrul si nu se simtea confortabil ca artist de cinema.

Kechiche a mai povestit pentru Mediafax ca, de foarte multe ori, alege ca in scenariul deja stabilit sa lase intuitia si ceea ce simte sa fie elementul primordial. "Cred ca am mers mai mult pe ceea ce intuiam sau simteam cand nu eram sigur de alegere, nu am facut o alegere anume inainte sa incep filmarile, dar aveam deja in cap posibilitatile care mi se ofereau", a declarat acesta.

"Adele: Capitolele 1 si 2" a avut premiera in Romania vineri

Filmul "Adele: Capitolele 1 si 2", care spune povestea de dragoste a unei adolescente de 15 ani, aflata la varsta intrebarilor, a cautarilor si a descoperirilor, a avut premiera in cinematografele romanesti vineri, fiind distribuit de Independenta Film.

Intrebat cum a ajuns la aceasta intimitate cu actritele din film - Lea Seydoux si Adele Exarchopoulos -, avand in vedere scenele explozive si explicite de sex dintre cele doua, Abdellatif Kechiche a spus ca este de parere ca in toate lungmetrajele se atinge un anumit "grad de intimitate" cu actorii. "Apoi, eu le las foarte multa libertate actorilor in spatiu si sunt inconjurat de aceeasi echipa tehnica de la primul meu film si pana in prezent, astfel incat pe platoul de filmare exista deja un raport familiar, de prietenie, de intimitate si nici actorii nu se simt priviti cu un ochi care ii judeca sau ii critica in vreun fel", declara regizorul marti, intr-o conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Abdellatif Kechiche, #regizor premiu , #Stiri Arta